Editorial

Stimata Doamna Procuror Sef Serviciu MIHAELA MORARU IORGA, este adevarat ca DNA “2015” acopera DNA “2005 – 2007 – 2011 – 2012” ?

DNA „2015” acoperă „DNA „2011”

Procurorii DNA au avut două motive să procedeze cum au procedat. În primul rând ei vor să acopere activitatea instituţiei în 2011. Da, chiar în „perioada critică” (două zile înainte şi două zile după desfăşurarea Galei Bute) procurorii DNA ar fi putut să prevină prejudiciile înregistrate. GSP, Cotidianul.ro şi Jurnalul Naţional au oferit în zilele respective, mură în gură, date clare (inclusiv din documente oficiale, publice) privind grave nereguli şi ilegalităţi care urmau să se materializeze. Dacă procurorii DNA ar fi intervenit pe loc, nici măcar 1 leu nu s-ar fi cheltuit ilegal. Numai că în România, acţiunile de prevenire nu sunt utilizate. În al doilea rând, procurorii DNA au încercat să îi acopere pe colegii lor, care nu au deranjat-o deloc pe Elena Udrea, au început cu întârziere cercetările (luna octombrie 2012 şi numai după ce a intrat DLAF pe fir), au dat NUP subalternilor Elenei Udrea, ministrului Ion Ariton, şi reprezentanţilor companiilor naţionale care au finanţat direct sau indirect gala. Acum, în 2015, procurorii ar fi mers la sigur şi o „îngropau” fără probleme pe Elena Udrea, dacă o încadrau la neglijenţă în serviciu. Care se pedepseşte cu închisoarea. Cu celelalte încadrări, avem serioase îndoieli că ar izbuti mare lucru. http://www.cotidianul.ro/de-ce-are-sanse-elena-udrea-sa-scape-257421/

Comentariile Redacţiei Corupţia.ro

O analiza oricit se sumara a istoricului Dosarului 85/P/2011 si a celorlalte dosare (216/P/2005, 66/P/2007, 275/P/2007, 654/P/2011, etc.) conduce la aceleasi concluzii cu cele mentionate in articolul publicat de Cotidianul.

Microsoft, RSC, Medist, Asesoft, Teamnet si multi altii nu au fost deranjati de procurori si au fost in permanenta “serviti” cu ticluiri, tergiversari, contra probe si multe NUPuri.

Este interesant ca indiferent cind si cine au comis toate aceste ilegalitati incepind din anul 2004 pina in prezent, perioada in care toate dosarele “interesante” erau controlate si “comandate” de Kovesi si Coldea, si aici includem mai multe dosare le care (ne) lucrati, acestea au ajuns la Dumneavoastra pentru a ii ajuta pe acestia sa isi acopere infractiunile comise in favorizarea unor criminali deosebit de periculosi.

… vom reveni cu detalii si documente …