Kovesi Coldea „După ce l-a pus s-o toarne pe Alina Bica, Binomul SRI-DNA i-a zis lui Ovidiu Tender: Ghinion!” Ion Cristoiu Gindul de miercuri, 10 iunie 2015

kovesi_gates_coldea_ghita_vartic_arto_pop

Comentariile Redacţiei Corupţia.ro

DNA minte, manipuleaza,  fabrica, ticluieste si distruge probe, retine inscrisuri … in general recurge la aceleasi metode la care recurg si infractorii pe care ii ancheteaza la comanda si cu ordin de finalizare in cimpul tactic al SRI.

Microsoft este un exemplu tipic pentru performantele SRI – DNA, respectiv infractiuni atit de evidente si ridicule incit daca nu ar produce efecte deosebit de grave ar fi de’a dreptul hilare.

Nu stiu cine spunea ca marele creier al infractiunilor este Coldea si ca unele dintre marele rivale sunt Kovesi si Bica si unii dintre cei mai neprihaniti infractori sunt Artopolescu si ciracii sai, si ca daca iesim in strada rezolvam lucrurile – nu mai rezolvam nimic … ca creierul (sic) este Coldea si restul este Kovesi … adevarat rest.


Potrivit unui Document pe care-l publicăm în premieră:
După ce l-a pus s-o toarne pe Alina Bica, Binomul SRI-DNA i-a zis lui Ovidiu Tender: Ghinion!

Ion Cristoiu, Gîndul de miercuri, 10 iunie 2015

Ştiam din Jurnalul Elenei Udrea că un jurnalist mai tînăr decît mine, al cărui talent şi inteligenţă le-am recunoscut în public, a fost interceptat în chip anticonstituţional pe Siguranţă naţională.

Discutasem cu el de mai multe ori despre noua nenorocire abătută asupra acestei ţări:

Folosirea Luptei împotriva corupţiei pentru răfuielile mafiote dintre grupurile de interese din Servicii, DNA, din Parchetul General, din partide şi din presă.

Căzusem de acord că după Hei-rup-urile Ce-ai făcut matale în ultimii 5 ani?; Retrocedările cu orice preţ; Privatizarea cu orice preţ ; Pătrunderea capitalului străin cu orice preţ şi Trecerea sub tutelă americană cu orice preţ, un nou ideal – cel al unei Românii fără corupţi – era folosit de băieţii deştepţi pentru a-şi rezolva interesele: de bani, de ibovnice, de putere.

La un moment dat, tînărul confrate începuse să joace ţonţoroiul în jurul Binomului SRI-DNA. Codruţei Kovesi îi închina poeme mai ceva decît proletcultiştii Tovarăşei Ana. Oameni de afaceri, politicieni, despre care ştiam că-i sunt prieteni, unii dintre ei ajutîndu-l chiar cu bani, au devenit brusc, borfaşi, după formula lansată în Reţea de Dan Tapalagă.

Aflasem din alte surse că fusese chemat la DNA şi ameninţat c-ar putea să iasă învinuit şi nu martor, aşa cum sunase la început telefonul de chemare.

Nu l-am mai întîlnit de atunci.

Ştiu însă ce s-a întîmplat.

Asemenea lui Cătălin Predoiu, lui Vasile Blaga, lui Mircea Geoană, tînărul confrate se iluzionează că linguşind Binomul SRI-DNA va scăpa pînă la urmă de cătuşe.

Nu va scăpa.

Şi dacă l-aş întîlni, i-aş da drept exemplu cazul Ovidiu Tender.

Pe 28 ianuarie 2015, Binomul SRI-DNA era în mare încurcătură.

Alina Bica, arestată preventiv, pentru că avusese cu Codruţa Kovesi o pricină de bărbaţi, rezolvată cu scandal de Traian Băsescu la Cotroceni (de observat imediat că la fel şi-a rezolvat o pricină civilă şi Livia Stanciu), începuse să vorbească. Fusese trimisă în judecată pe 15 decembrie 2014 în ceea ce se numea Dosarul Bica 1 şi Binomul avea nevoie s-o mai ţină la puşcărie. Pe 16 decembrie 2014, DNA îi mai pusese la fiert Alinei Bica un Dosar.

Aveau nevoie însă de un Denunţ.

S-a apelat în acel moment la Ovidiu Tender.

Omul de afaceri avea la Curtea de Apel recursul într-un proces pentru care primise, în 12 decembrie 2014, 11 ani şi trei luni închisoare. Fusese trimis în judecată, în 2006, de Alina Bica. Pentru că era un om al Serviciilor, procesul s-a tărăgănat astfel încît să se apropie de prescriere, care avea loc, marţi, 9 iunie 2015. Denunţul făcut de Ovidiu Tender friza absurdul. Rezulta din el că Alina Bica se lăsase coruptă de el pentru a fi achitat. Cum de putuse Alina Bica să se lase coruptă de un om pe care-l trimise în judecată în 2006- iată o chestiune la care Binomul nu se gîndise. Panica era însă mare. Trebuia găsit ceva pentru ca Alina Bica să iasă terfelită şi ca şef al DICOOT, nu numai ca membră a Comisiei ANRP şi mai ales trebuia găsit un pretext pentru ca ÎCCJ, la conducerea căreia se afla amica Codruţei Kovesi, să-i prelungească arestarea preventivă.

Şmecheria ţine.

Divizia Presă a Binomului îşi ridică poalele în cap pentru a o compromite pe Alina Bica, după cum era ordinul pe Unitate. Alina Bica rămîne la închisoare şi se pricopseşte cu un nou Dosar făcut de DNA.

Lui Ovidiu Tender i se promite că va primi o pedeapsă mult mai uşoară ca la Fond.

Pentru că omul de afaceri era neîncrezător, i se trimite de către DNA următorul Document, pe care-l publicăm în premieră, pentru a dovedi învăţătura Cine o face ca Ovidiu Tender, ca Ovidiu Tender să păţească!:

Adresa-DNA-Art-724x1024 Ce spune Legea invocată de DNA?

Că un denunţător într-o cauză precum Ovidiu Tender „beneficiaza de reducerea la jumatate a limitelor pedepsei prevazute de lege”.

Luni, 8 iunie 2015, Curtea de Apel Bucureşti i-a dat lui Ovidiu Tender 12 ani şi 7 luni închisoare, cu un an şi trei luni mult decît la Fond.

Dar nu numai atît.

Întregul Apel s-a desfăşurat sub semnul hotărîrii de a-l înfunda cu orice preţ pe Ovidiu Tender. Citez din Lumea Justiţiei:

„Amintim ca judecatorii Mihalcea si Tudor au inceput apelul dosarului „RAFO 2” in data de 3 iunie 2015, la ora 13:30 (sedinta de judecata s-a incheiat dupa miezul noptii), si au ramas in pronuntare la data de 4 iunie 2015, ora 21.45. Cei doi judecatori au respins toate probele apararii, inclusiv expertiza financiar-contabila (apreciata de avocati ca fiind cheia intregului dosar), si nu au audiat niciun martor. La termenul din 4 iunie, presedintele completului, Alexandru Mihai Mihalcea, l-a dat afara din sala pe Marian Iancu, pe motiv ca a indraznit sa il recuze pentru lipsa de impartialitate.”

De ce acţiunea asta hei-rupistă?

Pentru că marţi, 9 iunie 2015, intervenea prescrierea.

Ovidiu Tender e la puşcărie.

A denunţat degeaba, compromiţîndu-se ca turnător.

După ce l-a folosit pentru a-şi rezolva interesele, Binomul SRI-DNA l-a aruncat la puşcărie pentru 12 ani şi ceva.

Învaţă cineva din afacerea asta?

Nu învaţă nimeni.

Ca şi pe vremea terorii staliniste, politicieni, jurnalişti, oameni de afaceri se grăbesc să colaboreze iluzionîndu-se că vor scăpa.

Ca şi pe vremea terori staliniste, nu vor scăpa.

Pentru că Sistemul, îmbătat de zăngănitul cătuşelor, are nevoie de noi şi de noi mîini de încătuşat.