Asta e bomba!

eadsAfacerea cu licențe Microsoft este un mizilic față de ce urmează o dată cu explozia dosarului EADS.
Sumele sunt mult mai mari, iar numele implicate mult mai sus puse! În special cele din Germania! gigantul EADS și Klaus Mangold, unul dintre cei mai influenți industriași germani.

Un articol apărut în ediția germană a Huffington Post, scris de un jurnalist de origine română, Vlad Georgescu, întreabă dacă Angela Merkel, cancelarul german, a știut despre mecanismele corupției puse în mișcare la București de către industriașii germani și dacă a fost informată de serviciile de informații despre scandalul în care este implicată EADS, amintind și faptul că Mangold a fost premiat de Merkel pentru contribuția sa la promovarea economiei germane.

Dar scandalul nu se va opri la astfel de întrebări retorice. Vlad Georgescu prezintă un pasaj dintr-un raport ajuns și pe masa procurorilor germani din care rezultă că există suspiciuni că reorganizarea masivă prin care a EADS trecut la începutul acestui an nu a fost altceva decât o încercare de a mușamaliza mecanismele corupte prin care una dintre cele mai mari firme europene, producătorul avioanelor Airbus și a ascunde probele incriminatoare de ochii investigatorilor.

Potențiala dimensiune politică explozivă pentru liderii germani, poate chiar pentru Angela Merkel, vine din faptul că reorganizare EADS s a dus la pierderea a numeroase locuri de muncă.

În Germania, demonstrarea faptului că guvernul a fost complice sau poate doar a ignorat o posibilă mașinațiune a EADS și că acțiunile sau lipsa sa de acțiune au dus la pierderea unor de locuri de muncă ar produce un scandal imens, care ar zgudui din temelii clasa politică și mai ales pe cei aflați în fruntea executivului.

În România, dacă scandalul ar exploda săptămâna viitoare, între cele două tururi, în care dintre candidați va lovi?
Oare de asta spunea Traian Băsescu că s-ar bucura dacă ”ar ieși și EADS” și că ”dosarul EADS, atunci cand va fi gata pentru lucru, va face o alta parte de radiografie a clasei politice romanesti”?

Până va apărea traducerea integrală a articolului, iată versiunea sa originală

http://www.huffingtonpost.de/vlad-georgescu/wie-deutsche-unternehmen-in-rumaenien-geld-hinterziehen_b_6013074.html