KoCo (Kovesi – Coldea) ce faceti cu Tariceanu, Vladescu, Hotaran, Artopolescu, Ghita, si restul de “sponsori” DNA …

kovesi-coldea-vartic-moraru-gates-ballmer-arto-hota-vlade-tariUn martor din dosarul Microsoft susţine că o parte din mita în Dosarul Microsoft ar fi trebuit să ajungă printre alţii la premierul de atunci Călin Popescu Tăriceanu sau la fostul ministru de Finanţe Sebastian Vlădescu. Numele unei firme a lui Sebastian Ghiţă apare şi el în schemă. Ghiţă neagă însă această variantă.

„Prostul, dacă nu-i fudul, parcă nu e prost destul. Dar dacă este şi prost, şi fudul, şi mincinos… Înainte să vă arăt că întrebarea „cine e regina” era pentru bieţi naivi, căci am găsit în reţeaua „Florică” un nume foarte drag premierului, vreau să vă arăt cât de mincinos este. Înainte de a descoperi un mecanism de jefuit bani publici, să vă spun de unde erau luaţi banii încasaţi de firmele din grupul Florică pentru a putea plăti mită. De la gura copiilor părăsiţi, care au alocaţie de hrană de 10 lei. De la gura persoanelor cu handicap, cărora statul le-a luat cei 300 de lei cu care îşi plăteau însoţitorii. Din indemnizaţia de şomaj, din alocaţia tuturor copiilor, din pensiile sub 700 de lei. Din investiţiile în infrastructura, aşa încîât unii copii au căzut în toatele şi au murit. Din medicamentele pe care bolnavii de cancer nu le găseau… Mecanismul era de a se crea un profit cat mai mare la firmele subcontractante, profit din care erau scoase prin intermediul unor off-shoruri sumele de bani necesare plăţii mitelor prin intermediul unor contracte de servicii fictive. Odată ajunşi banii în off-shore-uri, mitele erau platite fie prin transferuri bancare in firmele nominalizate de persoanele de pe lângă autoritatea contractantă şi care aveau rolul de a spăla banii şi a-i aduce în cale pe cale legală sau o parte erau scoşi numerar din băncile din afara României şi aduşi numerar, tot în mod ilegal, prin intermediari care aveau doar sarcina de a-i transporta in ţară”, a declarat jurnalistul Rareş Bogdan, la Jocuri de Putere.

Martor: „In relaţia cu Siveco, de pilda, contractul a ajuns în 2009 la o valoare de 124 mil. USD, dar valoarea reală a echipamentelor era de 50 la suta din preţ…In 17 sept 2003, între Guvern, reprezentat prin Dan Nica, şi Microsoft încep negocieri. A urmat o primă HG, pe urma alta, pe urma acte aditionale. Suma creştea, şi aşa, spune martorul, s-a ajuns la un mecanism funcţional prin care puteau fi obţinute de la stat, fără licitaţie, sume de 100-150 mil. USD. „În negocierile oficiale dintre Fujitsu-Siemens şi Microsoft şi SGG şi MCTI nu au fost niciodată meţionate sau cerute în vreun fel de către autoritatea contractantă aceste servicii care în realitate erau servicii fictive menite să acopere scoaterea din Fujitsu-Siemens a sumelor necesare plăţi mitelor pentru obţinerea acestui contract”, a continuat Rareş Bogdan.

„Avem contracte de servicii fictive în valoare de 9 mil. USD, de 20, de 15. Ce lipsea pana acum? Perioada 2004 – 2008 incoace era ceva mai neclară. Lipseau Pambuccian, Ioan Moraru. Să vă citesc”, a spus Rareş Bogdan.

Martor: „În timpul guvernarii Tăriceanu, Claudiu Florică a continuat în aceleaşi condiţii de nelegalitate extinderea contractului-cadru fără licitaţie publică şi la preţuri mult supraevaluate şi s-a semnat actul adiţional nr. 2. La fel ca in cazul anterior cu Profinet, nu au existat in obiectul actului aditional nr. 2 niciun fel de servicii, dar preţul serviciilor fictive subcontractate către firma Colina a fost inclus în preţul actului adiţional. Firma Colina fiind un nou vehicul de tip off-shore similar cu Profinet şi folosit de către Claudiu Florică cu aprobarea managementului FSC Austria exclusiv pentru contractarea de servicii fictive care să justifice scoaterea banilor din FSC pentru plata mitei către decidenţii de la acea dată, adică Călin Popescu Tăriceanu – prim-ministru, Sebastian Vlădescu – ministru al Finanţelor şi personaje din anturajul acestora”.

Martor: „Persoane implicate in derularea acestui act aditional sunt Călin Popescu Tăriceanu, Dorin Marian consilier, Radu Stroe, Ioan Bolojan, Attila Zoltan Cseke, Nicolae Teodorescu, Karoly Borbely, Victor Florea, Mirela Tudose, Rosita Teodorescu, Sebastian Vladescu, Eugen Ovidiu Teodorovici, Silviu Hotăran, Florin Pletea etc”. Şi urmeaza o poveste frumoasă cu Unicredit”

Martor: „In 2008, Colina Investment informează FSC România că pentru inţelegerea cu Microsoft a decis sa implice 2 parteneri locali: Intelprof si TeamNet International. Firmele nu au prestat niciun fel de servicii si au fost folosite exclusiv pentru ca firma Colina să demonstreze scriptic către FSC că are personal pe teritoriul României pe care il foloseşte în livrarea aşa-ziselor servicii. În realitate, nu au fost livrate niciun fel de servicii, acestea fiind fictive şi destinate plăţii mitelor- Firmele respective l-au ajutat pe Claudiu Florică” cu acte false în virtutea relaţiei de afaceri în alte contracte cu statul”.

Firma TeamNet International SA era deţinută la acea vreme de Sebastian Ghiţă, persoană folosită adesea de Claudiu Florică pentru a-şi trafica influenţa în mai multe copntracte similare”.

Comentariile Redacţiei Corupţia.ro

Nu urmeaza nici o poveste frumoasa … tot ce urmeaza este doar mizerie ! …

Mizeria SRI, MAI, ORDA, DNA, OLAF, UE si multi altii … “cum il chema pe ambasadorul care cerea in birou la Boc executarea platilor “datorate” Microsoft ?”

… cine era seful SRI ? dar… al Parchetului general ? … dar … ????

… vom reveni …