IN MEMORIAM:

R.I.P. DAPHNE CARUANA GALITIA

DAPHNE

 

SARACA FEMEIE SI SARACA EI FAMILIE …

… SA FII ASASINATA ATIT DE VIOLENT PENTRU CA SCRII UN BLOG DESPRE CORUPTIE SI NISTE CRIMINALI CARE FURA SI EI NISTE ZECI DE MILIOANE DE EURO PE AN …

IN ROMANIA COMISIA UE – OLAF INCURAJEAZA SI PROTEJEAZA FURTUL A MILIARDE DE EURO (CAZUL MICROSOFT) SI ASASINARILE SE FAC DISCRET SI FARA SEMTEX … cu metode de tortura feudale …

… LA TOALETA TURCEASCA …

CARUANA – MAFIA si UNIUNEA EUROPEANA

Membrii Parlamentului European (o banda de profitori lasi, corupti si/sau impotenti) au pastrat un minut de tăcere astazi la prinz în memoria jurnalistei Malteze asasinate saptamina trecuta:Daphne Caruana Galizia.

Mai Marii Uniunii urmeaza sa spuna vorbe frumoase si degeaba depre un om curajos, pulverizat (la propriu) de statul Mafiot Maltez, dat pina de curind exemplu de urmat de catre Manuel Durao Barroso (orb la crima si coruptie).

Manuel Durao Barroso a dat exemplu (obligatoriu de urmat) atit pe Bill Gates cit si lupta anti coruptie din Romania – BINOMUL SRI-DNA.

Pentru Manuel Durao Barroso si camarila sa, astfel protejata de OLAF (Alessandro Butice – Alberto Perduca – Giuseppe Ficarrelli – Giovanni Kessler, etc.) format din fosti „operativi” Anti-Mafia in Sicilia, Malta, Microsoft si Romania (entitati mafiote) sunt adevaratele exemple de urmat.

Despre Luminita Sega nimeni nu mai spune nimic … la noi asasinatele se executa discret si Uniunea Europeana nu le poate remarca … dar remarca cinstea, curajul si corectitudinea lui Kovesi … si a lui Barroso & Comp.

Mihaela Moraru Iorga anunta ca se teme pentru securitatea familiei sale si pentru libertatea sa, Gabriel Sandu se teme pentru viata sa, si in general toti cei care au furat sute de milioane de euro impreuna cu Microsoft, mai putin Kovesi, Coldea, Maior care nu se tem de nimic,  se tem de cite ceva… chiar si curajosul Ghita … dar nimeni nu ii asculta …

Doamna Daphne a fost o sustinatoare indirjita a Uniunii Europene care declara “Doar peste cadavrul meu copii mei vor ramine prinsi in cursa pe aceasta stinca”.

Parerea familiei mafiote Siciliene Santapaola din Catania, care a fost pusa sub acuzare pentru asasinarea in 1984 a jurnalistului Sicilian Giuseppe “Pippo” Fava (“Ce rost mai are viata daca iti este frica sa lupti”) si a contrabandistilor (petrol, arme, imigranti) para militari Libieni, detinatori de Semtex se pare ca este diferita.

Toti suntem prinsi in cursa (lor) prin lasitatea (justificata) de a lupta. In general oamenii nu doresc sa fie asasinati.

Si daca luptam suntem asasinati discret sau foarte zgomotos (Semtexul face mult zgomot) … la fel face si Parlamentul European “mult zgomot pentru nimic”.

Parlamentul European va discuta într-o dezbatere care va avea loc în această după-amiază, libertatea presei și protecția jurnaliștilor ca urmare a crimei brutale care a avut loc saptamina trecuta.

Doamna Caruana Galizia a fost ucisă pe 16 octombrie in urma exploziei unei bombe puternice Semtex) care facut vehicolul bucăți în Bidnija.

Într-un mesaj care a urmat minutului de tacere, președintele parlamentului, Antonio Tajani, și-a exprimat regretul față de crimă.

„Era o femeie curajoasă și un jurnalist bun. Ea a reprezentat tot ce este bun în această profesie: a căutat adevărul, faptele și a refuzat să lase pe cineva să ii stea în cale „,

„Nu s-a temut să facă tot ce era nevoie pentru a îndeplini ceea ce a considerat drept o datorie”.

Președintele Tajani a declarat că doamna Caruana Galizia a continuat să faca lumină în locuri întunecate, să spună adevărul și să răspundă numai in fata cititorilor ei, singurii oameni de care se simtea raspunzatoare.

A publicat peste 20.000 de articole care denunță abuzurile de putere, corupția și falimentul guvernelor.

El a spus că Uniunea Europeană era mai mult decât o piață sau o monedă unică.

„Este manifestarea valorilor noastre, a identității noastre, în inima căreia stă libertatea și demnitatea individului. Dacă vrem să apăram această libertate și această demnitate, în interiorul și în afara Uniunii, trebuie să protejăm independența presei”.

Moartea lui Daphne nu trebuie să rămână nepedepsită, a spus el adăugând că este încrezător că autoritățile malteze nu vor precupeti nici un efort să ajungă la a cunoste adevarul despre ceea ce sa întâmplat.

„Fiecare indiciu trebuie urmat. În opinia mea, Europol trebuie, de asemenea, să fie implicat, ca parte a unei anchete internaționale în care toate forțele de poliție colaborează pentru ai aduce pe cei responsabili în fața justiției „.

Dl Tajani a spus că exemplul dat de Daphne nu trebuie uitat niciodată și, împreună cu vicepreședinții, a decis că sala de conferințe de presă de la Strasbourg trebuie să poarte numele doamnei Caruana Galizia.

Deputații europeni vor dezbate libertatea mass-media în Malta mai târziu după-amiaza, cu vorbitori din diferitele grupări politice ale PE făcând declarații. Dezbaterea va fi transmisă live de Times of Malta.

http://www.maltatoday.com.mt/news/europe/81590/watch_tajani_leads_caruana_galizia_memorial_in_european_parliament#.We87vo-0My4DAPHNE

https://www.theguardian.com/world/2017/oct/24/death-malta-journalist-linked-fuel-smuggling-network-says-italian-prosecutor

“Over my dead body will my children be stuck on these rocks,” she told Politico.

http://www.maltatoday.com.mt/news/national/81583/daphne_caruana_galizias_name_does_not_appear_in_dirty_oil_investigation_italian_prosecutor_says#.We8mAI-0My4

Santapaola mafia crime family in Catania, Sicily, which was blamed for the 1984 murder of a Sicilian journalist Giuseppe Fava. „What is life if you do not have the courage to fight.

https://books.google.ro/books?id=62BZAwAAQBAJ&printsec=frontcover&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false

https://www.irishtimes.com/opinion/maltese-one-woman-wikileaks-bent-on-exposing-corruption-1.3262465

Members of the European Parliament observed a minute’s silence in honour of murdered journalist Daphne Caruana Galizia today at noon.

The parliament will discuss media freedom and protection for journalists following the brutal murder in a debate to be held later this afternoon.

Ms Caruana Galizia was killed on October 16 in a powerful car bomb blast that left her vehicle in several pieces in Bidnija.

In a message following the minute’s silence, parliament president Antonio Tajani expressed his outrage at the murder.

“She was a brave woman, and a fine journalist. She epitomised everything that is good about that profession: she sought out the truth, the facts, and refused to let anyone stand in her way,” he said.

„She was not afraid to do whatever it took to fulfil what she saw as her duty.”

President Tajani said Ms Caruana Galizia continued to shine a light in dark places, speak the truth and answer only to her readers, the only people to whom she felt accountable.

She published more than 20,000 articles denouncing abuses of power, corruption and the failings of governments.

He said that the European Union was more than just a market or a single currency.

“It is the manifestation of our values, of our identity, at the heart of which stand the freedom and dignity of the individual.

“If we are to defend that freedom and that dignity, inside and outside the Union, we must safeguard the independence of the press.”

Daphne’s murder, he said, must not go unpunished, he said adding he was confident that the Maltese authorities would spare no effort in getting to the bottom of what happened.

“Every lead must be followed up. In my view Europol must also be involved, as part of an international investigation in which all police forces work together to bring those responsible to justice.”

Mr Tajani said that the example Daphne set must never be forgotten and together with the vice-Presidents, he decided that the press conference room in Strasbourg should bear Ms Caruana Galizia’s name.

MEPs will debate media freedom in Malta later in the afternoon, with speakers from the EP’s various political groupings making statements. The debate will be streamed live by Times of Malta.