Kovesi – Coldea : MANUAL DE UTILIZARE “CONSPIRAŢIA MICROSOFT” Cap. LXXXVIII – “în dosarul Microsoft avem o pagubă estimată la circa 200 de milioane de euro. Denunţătorii, Dinu Pescariu şi Claudiu Florică, nu sunt acuzaţi şi rămân în libertate şi cu banii. Prin decizia încă nedefinitivă a instanţei mai putem recupera cel mult 11 milioane de euro.” Traian Băsescu

multi_coruptiBăsescu este de părere că “cei ce i-au ajutat pe posibilii capi mafioţi să fure, trebuie să-şi primească pedeapsa penală pentru faptele lor. Pot fi de acord ca posibilii mafioţi pocăiţi transformaţi în denunţători să rămână liberi pentru că ajunşi la strâmtoare au ajutat justiţia. Resping însă ideea că, dacă un posibil cap mafiot şi-a turnat propria reţea de influenţă, mereu alta funcţie de guvernare, să rămână cu sumele furate statului în baza unei înţelegeri cu procurorii DNA (eu cel puţin plec de la premisa că procurorii DNA nu împart nimic cu capii mafioţi). Trebuie spus că un ministru care ar face înţelegeri pe bani furaţi ar ajunge la puşcărie. O fi oare constituţional ca un procuror să poată face astfel de înţelegeri în favoarea beneficiarului banilor furaţi de la stat?”.

Comentariile Redacţiei Corupţia.ro

Prejudiciul României referitor la pagubele produse de Microsoft pot fi contate in miliarde de euro (consultanta, monopol, preturi nejustificate, piraterie, etc.).

CAVEAT : Banii cei multi trebuie recuperati de la Bill Gates si Steve Ballmer, in primul rind, ca intermediarii si cu beneficiarii de mita, inclusiv partidele politice au cheltuit demult banii, dar Bill Gates si Steve Ballmer i-au adunat pina s-au facut zeci de miliarde.

De ce nu cere nimeni sa fie recuperati banii si pedepsiti EXEMPLAR, initiatorii si cei care au facut posibile aceste fraude, respectiv Directorii Generali Microsoft Romania ?

Daca Silviu Hotaran, Ovidiu Artopolescu si altii nu alocau ilegal piata licentelor lui Siemens, frauda imensa nu putea fi comisa. Citi bani au primit acestia, sau/si ce alte avantaje le-au fost acordate (Hotaran are propria companie, facuta din bani furati, si Artopolescu este abonat la Consilii de Administratie, si tot asa).

Din 2012 de cind DNA a facut primele perchezitii si a primit informatii complete de la Dragos Stan si altii, au trecut 4 ani, si nimeni nu mai spune nimic de cei care sunt in fapt cei mai vinovati, pentru ca pixul cu mita era in mana lor.

La fel cum pixul cu trimiterea acestora in judecata este in mina DNA, incepind din 5 Septembrie 2005 de cind au cerut Sebastian Vladescu si Calin Popescu Tariceanu sa ancheteze DNA, astfel incit Microsoft sa fie incurajat sa fure in continuare impreuna cu Sebastian Ghita si Vladescu si multi altii.

Directorii Microsoft nu au actionat de capul lor, au respectat doar ordinele lui Bill Gates si Steve Ballmer si politicile Microsoft Strict Secret Evangheliste.

Laura Codruta Kovesi, Irinel Paun, Claudiu Dumitrescu, Monica Pop, Doru Tulus, Nicoleta Bulgaru si multi alti procurori si judecatori stiu foarte bine despre ce este vorba.

Vom reveni …