Kovesi – Coldea : MANUAL DE UTILIZARE “CONSPIRAŢIA MICROSOFT” Cap. XXXI  “Aşa DA, America !”  „Atacarea corupţiei şi a complicităţii în atribuirea contractelor federale este importantă atât pentru a asigura integritatea programelor federale americane cât şi pentru a proteja banii contribuabililor [americani]” – Benjamin B. Wagner, Procuror Federal SUA – 17 Decembrie 2015

multi_corupti„Daca vor fi gasiti vinovati, fiecare inculpat va primi o pedeapsa maxima de 5 ani de inchisoare pentru conspiratie la dare de mita si 15 ani de inchisoare pentru dare de mita, precum si o amenda aditionala de $250,000.

Cazul acesta este special deoarece, dupa cum rezulta din documentele oficiale, autoritatile americane nu au conlucrat cu cele romanesti in prinderea lui Dumitru Martin. Presa romaneasca speculeaza ca principala cauza a tinerii in umbra a romanilor ar fi apropierea lui Dumitru Martin de serviciile romanesti, firma Polaris avand contractele preferentiale cu SRI, SIE si Ministerul de Interne.

„Faptul ca un om de afaceri apropiat serviciilor romanesti a incercat sa mituiasca un oficial american, iar procurorul Wagner vorbeste despre eliminarea coruptiei pentru a «asigura integritatea programelor federale americane» in contextul in care se lanseaza scutul antiracheta de la Deveselu, ar trebui sa dea de gandit autoritatilor romanesti de partea cui sunt”, a spus Chris Terhes, presedintele Romanian Community Coalition.
http://www.stiripesurse.ro/lovitura-a-fbi-cere-extradarea-pentru-corup-ie-a-3-ceta-eni-romani_976695.html

Comentariile Redacţiei Corupţia.ro

Kovesi – Coldea, de bine ce colaboraţi si sunteti mega-galacto respectati, adulati si laudati de FBI, CIA si Sfintul Duh, se pare ca ramineti fara obiectul muncii, atit timp cit autoritatile americane nu numai ca au inteles ca sunteti parte a problemei, si nu a vreunei solutii, dar si-au luat destinele in propriile maini.

Ati ramas cu mana goala si cu buzele umflate.

Daca imi permiteti citeva sfaturi practice, in contextul nou creat de aceasta initiativa, care deja a generat un bine-venit precedent :

1. Solicitati extradarea lui Bill Gates si Steve Ballmer din America in Romania, sa raspunda pentru ilegalitati exhaustiv si legal probate : conspiratie de mituire si mituire a unor inalti demnitari (fara nici o demnitate) autohtoni, plagiat, piraterie, crima cibernetica, albire de bani, crima organizata si terorism.

2. Oferit la schimb unul dintre principalii complici ai Microsoft, respectiv George Cristian Maior, care poate fi arestat pe teritoriul SUA, avind in vedere ca il face pe ambasadorul chiar in curtea celor pe care ii fura si minte.
3. Dati drumul de urgenta la Dosarul Microsoft, pina nu deveniti si mai complici decit sunteti deja, si va mai treziti ca participati in viu la „Colonia Penitenciara” pe care ati crescut-o si din care faceti parte, chiar acum cind da sa se mute in California. Nu va amagiti cu vremea frumoasa, ca in puscariile americane nu e ca la Poarta Alba.

4. Dati repede niste comunicate de presa din care sa reiasa ca datorita voua si profesionalismului de care tot dati dovada, de au ajuns mafiotii sa dicteze legea, „fraierii” astia de FBI-sti i-au facut flagrant unuia dintre „greii” din Romania.

5. Faceti public raspunsul pe care l-ati dat in mare secret la OLAF in cazul OF/2010/0068 si cazul 85/P/2011, referitor la crimele comise de Microsoft in asociere cu RSC-Medist-Asesoft-Teamnet. Daca va grabiti, ajungeti sa publicati inaintea noastra.

6. Si, in general, si chiar in foarte particular, ati face bine sa va reprofilati si sa faceti loc unor tineri care nu au avut cind sa se asocieze cu Microsoft si cu unii ca voi, spre mirarea voastra ca nu mai scapam de coruptie, ci dimpotriva.

Ne scapă FBI-ul ! „Aşa DA, America !”

Vom reveni …


LOVITURĂ a FBI. Cere extrădarea pentru CORUPȚIE a 3 cetățeni români
Alaturi de Dumitru Martin, retinut de FBI pe data de 1 decembrie in San Francisco pentru acuzatii de coruptie, un juriu federal american a admis doua capete de acuzare ce constau in conspiratie pentru dare de mita si mituirea unui oficial public american si impotriva a trei romani care rezida in Romania – Anamaria Cruceru (48 de ani), Constantin Schiller (62 de ani) si Marcelle Banaga (40 de ani) –, a anuntat procurorul federal american Benjamin B. Wagner, conform unui comunicat al Departamentului de Justitie al SUA dat publicitatii pe data de 17 decembrie 2015, reatează coalitiaromanilor.org
Comunicatul mentioneaza ca oficialii americani vor incepe procedurile pentru extradarea din Romania a celor trei romani acuzati de coruptie pentru a fi deferiti justitiei americane.
Daca vor fi gasiti vinovati, fiecare inculpat va primi o pedeapsa maxima de 5 ani de inchisoare pentru conspiratie la dare de mita si 15 ani de inchisoare pentru dare de mita, precum si o amenda aditionala de $250,000, se mai precizeaza in comunicat.

Conform documentului acuzator facut public de justitia americana, Martin detine si opereaza o companie romaneasca numita Polaris M. Holdings (Polaris), iar Cruceru, Schiller si Banaga ii sunt angajati.
Din octombrie 2014 pana in decembrie 2015, Martin, Cruceru, Schiller si Banaga au complotat/conspirat sa mituiasca un ofiter contractual al Fortelor Aeriene Americane (United States Air Force – USAF) in legatura cu atribuirea de contracte in valoare de milioane de dolari firmei Polaris.
Inculpatii s-au oferit sa plateasca ofiterului contractual o mita, pe care au numit-o „comision”, in valoare egala cu 10 la suta din valoarea contractului. Inculpatii au sugerat, de asemenea, ofiterului contractual sa foloseasca un contract de consultanta fictiv si alte contracte comerciale si documente pentru a ascunde plata mitei.
In luna iulie 2015, inculpatii au depus in numele Polaris o oferta Fortelor Aeriene Americane pentru a furniza containere de depozitare bazei aeriene Mihail Kogalniceanu din Romania.
In septembrie 2015, Dumitru Martin a calatorit la Travis Air Force Base din Fairfield, California, pentru a semna documentele referitoare la oferta, precum si contractele fictive menite sa ascunda plata mitei. Ce inculpatii nu stiau era ca ofiterul american conlucra cu organele federale americane si nu a existat nici un contract care sa fie atribuit firmei Polaris.
Atacarea coruptiei si a complicitatii in atribuirea contractelor federale este importanta atat pentru a asigura integritatea programelor federale americane cat si pentru a proteja banii contribuabililor [americani]„, a spus procurorul american Wagner. „Conlucrand cu FBI si alte autoritati [americane] partenere de aplicare a legii, vom continua sa eliminam si sa-i deferim justitiei pe cei care incearca sa influenteze prin coruptie oficiali contractuali federali americani.”
Acest caz este produsul unei investigatii FBI, iar cazul este anchetat de procurorii federali americani Michael Beckwith si Todd Pickles.
Dumitru Martin a fost arestat pe data de 1 decembrie si se afla in prezent in custodie in Sacramento, California. Ceilalti trei inculpati rezida in Romania iar Departamentul de Justitie american va initia cererile pentru extradarea lor.
Daca vor fi gasiti vinovati, fiecare inculpat va primi o pedeapsa maxima de 5 ani de inchisoare pentru conspiratie la dare de mita si 15 ani de inchisoare pentru dare de mita, precum si o amenda aditionala de $250,000.
Orice sentinta, insa, va fi determinata de instanta, dupa luarea in considerare a oricaror factori statutari aplicabili si tinand cont de Ghidul Pedepselor Federale, care ia in considerare un numar de variabile.
Acuzatiile sunt numai alegatii; inculpatii sunt presumati nevinovati pana cand si numai daca sunt dovediti vinovati dincolo de orice indoiala rezonabila.

Cazul acesta este special deoarece, dupa cum rezulta din documentele oficiale, autoritatile americane nu au conlucrat cu cele romanesti in prinderea lui Dumitru Martin. Presa romaneasca speculeaza ca principala cauza a tinerii in umbra a romanilor ar fi apropierea lui Dumitru Martin de serviciile romanesti, firma Polaris avand contractele preferentiale cu SRI, SIE si Ministerul de Interne.

„Faptul ca un om de afaceri apropiat serviciilor romanesti a incercat sa mituiasca un oficial american, iar procurorul Wagner vorbeste despre eliminarea coruptiei pentru a «asigura integritatea programelor federale americane» in contextul in care se lanseaza scutul antiracheta de la Deveselu ar trebui sa dea de gandit autoritatilor romanesti de partea cui sunt”, a spus Chris Terhes, presedintele Romanian Community Coalition.