Kovesi – Coldea : MANUAL DE UTILIZARE “CONSPIRAŢIA MICROSOFT” Cap. VII “Monstruoasa Propagandă Microsoft în Timp Real” Traian Băsescu încearca în mod evident să vireze către alt electorat, căţărându-se pe un discurs populist, naţionalist, anti-imigraţionist şi cu tot mai dese ieşiri anti-occidentale” – Dan Tapalaga

multi_corupti

Comentariile Redacţiei Corupţia.ro

Dan Tapalaga se poate traduce si Dan Monstruoasa Propaganda !

Articolul scris de Dan Tapalaga pe Hotnews, in mare viteza de reactie propagandistica, la comanda lui Kovesi-Coldea, depaseste orice forma de ridicol propagandistic (prostopagandistic) atinsa chiar si de Scanteia si Pravda la un loc, in vremea in care cenzura era un cult si cultura cenzurata – Tapalaga isi cenzureaza bunul simt (daca…).

Marti, Traian Basescu face comentarii referitor la mai multe subiecte, inclusiv Microsoft si EADS, si activitatile ambasadei SUA si a DNA, condus de “cea mai curajoasa femeie din Romania”, promovata de Basescu si decorata de SUA, astfel secondata de cel mai vajnic general de SRI din Romania, promovat la exceptional de la maior la general patru stele de Traian Basescu si decorat de Franta, referitor la aceste subiecte.

Basescu spune un numar de lucruri extrem de grave si extrem de adevarate, dar iata si extrem de putin intelese de unii ca cei mentionati.

SUA sunt conducatorul absolut al luptei impotriva terorismului si a coruptiei. Toate companiile americane raspund in primul rind in fata autoritatilor si legilor americane foarte stricte pentru acte de coruptie, frauda, piraterie, abuz de pozitie dominanta si competitie neloiala (ilegala) comise oriunde pe glob, din Pakistan in Ruanda, din Italia in România si din Rusia in China. America este exemplul suprem a ceea ce inseamna lupta adevarata impotriva coruptiei.

Este justificat ca Traian Basescu sa atentioneze SUA referitor la faptul ca Microsoft, la cel mai inalt nivel, a mituit incepand din 2000 pana in 2012 mai toti ministrii din Romania, si ca Kovesi-Coldea sunt atat de laudati de catre autoritatile americane incat nu mai stiu ce sa faca, odata ajunsi cu ancheta la cel mai inalt nivel in Microsoft (Bill Gates – Steve Ballmer si altii), adevarate icoane ale capitalismului, corectitudii si democratiei americane, cu aceeasi luciditate, corectitudine si curaj cum a criticat Bechtel pentru coruptie, chiar la Washington, capitala celor mai corecti si determinati luptatori impotriva coruptiei mondiale.

In mod similar, Basescu se refera si la Schroder si altii referitor la contractul EADS, ceea ce Basescu face din nou cu luciditate si curaj incepind din anul 2004 pana in prezentul in care a ajuns sa il supere pe analistul propagandist platit mercenar Dan Tapalaga.

Miercuri, Dan Tapalaga “isi exprima” punctul de vedere al celor criticati de Traian Basescu, si il numeste pe acesta populist, nationalist si anti-imigrationist, de parca a comis crime impotriva umanitatii, a Microsoft si a SUA-UE, sa nu mai pomenim de Kovesi-Coldea, fara in schimb sa faca referire la faptul ca Kovesi-Coldea tot investigheaza Microsoft si ulterior Siemens si EADS, de un deceniu, fara nici un rezultat prea vizibil decat niste intermediari iertati si unii judecati mai bland, sa nu povesteasca despre Coldea si altii.

Ce urmeaza este un exemplu de penibil, ridicol si prostie propagandistica si nu numai.

populist – „populiştii propun, retragerea aparatului statului din mâinile elitelor cleptomane, egoiste si criminale, pentru a-l „pune în serviciul poporului”. Pentru a remedia această situaţie, conducătorul populist propune soluţii care amintesc de bunul simţ popular şi de simplitate.”

naţionalist – a. şi m. partizan al unităţii neamului (românesc) Sursa: Şăineanu, ed. a VI-a (1929) |

anti-imigrationist – doi dintre teroristii care au participat, condus si coordonat crimele abominabile comise la Paris, detin pozitii importante in ISIS, sunt antrenati si inarmati si au fost trimisi in misiune sinucigasa in mijlocul Europei.

anti-occidental – daca spui adevarul despre fapte de coruptie, tortura, inchisori secrete, recunoscute chiar de cei care le comit, respectiv entitati si companii americane si europene, care va sa zica esti anti-occidental si probabil pe cale de consecinta pro sino-ruso-sumerian. Daca acestia spun neadevaruri despre Romania sau/si comit ilegalitati deosebit de grave pe teritoriul tarii noastre, trebuie sa tacem umil din gura ca altfel se „poate interpreta” si capul plecat sabia nu il taie (ba chiar maninca si gura lui ceva).

Traian Basescu – un model de consecventa, luciditate, curaj si patriotism exemplar !

19 Octombrie 2004

Francezii (Vinci) – Germanii (EADS) – SUA (Bechtel) isi iau “tainul”

Liderul PD (Traian Basescu) crede ca “delegatia franceza se afla intr-o vizita electorala, mai ales ca a venit sa-si ia tainul”. Traian Basescu sustine ca nu a existat nici un fel de licitatie pentru construirea autostrazii Brasov-Bucuresti si ca a fost “cel mult o selectie de oferte, ceea ce este ilegal pentru lucrari mai mari de 100. 000 de euro”, iar contractul pentru compania franceza Vinci, care va construi aceasta autostrada, este un cadou oferit de Adrian Nastase premierului francez: “Americanii si-au luat fara licitatie un contract de multe miliarde de dolari cu Bechtel, germanii, dupa vizita premierului Schroder, si-au luat contractul de peste un miliard de euro (EADS) pentru securizarea frontierelor si, in interiorul aceluiasi procedeu de a multumi pe toata lumea, Guvernul Romaniei a facut cadou fara licitatie un contract pentru constructia unei autostrazi … http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1254046-evz-delegatia-franceza-venit-tainul.htm

24 Martie 2005

EADS- Contract inutil si corupt

Trian Basescu – Ambasada SUA – „Într-un plan pozitiv, un contract referitor la securizarea frontierelor acordat fără licitaţie către EADS şi care are o valoare de 800 de milioane de dolari este atent monitorizat. Preşedintele Băsescu i-a spus recent însărcinatului cu afaceri că acest contract este inutil si are elemente de corupţie (contract was corrupt) – aşa cum bănuiam şi noi – şi este aproape complet irelevant”, scriau diplomaţii americani într-o notă din 24 martie 2005, publicată de Kamikazeonline.ro şi atribuită Wikileaks. http://www.mediafax.ro/wikileaks/wikileaks-basescu-spunea-in-2005-ca-exista-elemente-de-coruptie-in-contractul-cu-eads-8117647

14 Septembrie 2011

Bechtel – Guvernul Romaniei (Nastase-Sova) contract de furt in asociere

„Traian Basescu, despre afacerea Bechtel: Era un contract in care ambii parteneri au vrut sa fure” Presedintele Traian Basescu a declarat in SUA ca, asa cum a fost facut contractul cu Bechtel pe vremea guvernarii Nastase, ambii parteneri au vrut sa fure. „Construiam cea mai scumpa autostrada din lume, intr-un contract in care ambii parteneri au vrut sa fure. Da?! Un contract care s-a atribuit fara licitatie. Statul roman nu putea sa accepte la nesfarsit, fie ea si o firma mare, sa plateasca cu 19, 20, 30 de milioane de euro km de autostrada”, a spus Basescu, citat de Realitatea TV. Explicatia a fost oferita de presedinte, la Washington, unei romance care s-a interesat de ce tara noastra nu a mai acceptat Bechtel ca partener la construirea autostrazilor. El a facut referire si la rolul Bancii Mondiale, spunand ca a tacut in acest caz si acum vine sa dea lectii.

http://www.ziare.com/basescu/presedinte/basescu-despre-afacerea-bechtel-era-un-contract-in-care-ambii-parteneri-au-vrut-sa-fure-1120627
http://www.agerpres.ro/economie/2011/09/18/basescu-contractul-cu-bechtel-a-fost-nefericit-incorecte-au-fost-ambele-parti-11-23-12

8 Mai 2014

Autostrada Comarnic – Brasov fara constructor

Surse din interiorul Ministerului Transporturilor susţin că, la întâlnirea consorţiului Vinci-Strabag-Aktor, care a avut loc la Viena, duminică, 3 mai 2014, Vinci şi-a anunţat oficial retragerea din parteneriatul pentru construirea autostrăzii Comarnic-Braşov.

Deşi oficialii români au fost notificaţi la scurt timp de decizia luată de grupul francez Vinci, nimeni nu a luat nicio decizie, din cauza faptului că ministrul Dan Şova se află în aceste zile la Atena, în Grecia. Partea română urmează să anunţe oficial prăbuşirea parteneriatului public-privat (PPP) pentru construirea autostrăzii Comarnic-Braşov, abia vineri 9 mai 2014, după întoarcerea lui Dan Şova. http://www.tirmagazin.ro/index.php/13-esential/esential/12419-exclusivitate-autostrada-comarnic-brasov-fara-constructor

Hotnews preia din EvZ si publica : „Delegatia franceza a venit sa-si ia tainul”

de Sabina Fati     Evenimentul Zilei Marţi, 19 octombrie 2004

http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1254046-evz-delegatia-franceza-venit-tainul.htm

Traian
Basescu ne-a spus ca intilnirea celor doi lideri ai Aliantei cu Jean Pierre Raffarin “s-a produs intr-o discretie totala”, desi “magnitudinea evenimentelor organizate cu presa romaneasca este infinit mai mare si are iz electoral”. Calin Popescu-Tariceanu, presedintele interimar al PNL, si Traian Basescu, presedintele PD, au discutat cu premierul francez probleme de integrare in UE, precum si crearea unui parteneriat romano-francez.

Deci Dan Tapalaga este informat din propriul site despre ce si cind a tot zis Basescu, dar amneziile ii joaca feste, iar logica bunului simt nu il mai ajuta, el vrea sa conduca elitele (Kovesi-Coldea-Hotaran-Artopolescu-Tariceanu-Socol-Gates-Ballmer), sa vina cit mai multi emigranti de preferinta din Siria si sa fie cit mai bine antrenati si inarmati, iar Basescu si toti ceilalti sa nu mai lupte impotriva politicienilor putred de bogati si de corupti de Microsoft-Siemens-EADS si multi altii, din jaful fara scrupule facut impotriva acestui popor informat de Dan Tapalaga, in numele Kovesi-Coldea-Microdsoft-EADS-Siemens-Bechtel-Vinci si enorm de multi altii, in timp ce ambasadele stau la coada sa ii aduleze si decoreze pe vajnicii luptatori cu intermediarii imuni si niste pacalici caraghiosi (Pinalti-Niro-Cocos-Sandu in asociere cu Bill Gates si Steve Ballmer – parca ii si vad depanind vorbe de duh si idei revolutionare … asa cam ca Dan Tapalaga fata cu Ratiunea Pura si foarte malaiata, o alta paiata.

Vom reveni


Monstruoasa coalitie

de Dan Tapalaga

Miercuri, 25 noiembrie Ce s-a intamplat marti seara la televiziunile lui Ghita si Voiculescu, RTV si Antena 3, ilustreaza perfect prabusirea vechilor policieni in mocirla compromisului total si anticipeaza o monstruoasa coalitie intre adversari care pana mai ieri pareau ireconciliabili cu scopul de a se salva reciproc. De pilda, Traian Basescu a mers pentru a doua oara in ultimele doua saptamani la RTV, televiziunea „mafiotului Ghita”, cum il numea anul trecut cand era seful statului. La „mafiot” si „santajist” acasa, alaturi de o moderatoare mercenar, Traian Basescu a atacat ideea de guvern tehnocrat, acuzandu-l ca nu face decat sa continue masurile politice avansate de guvernul lui Victor Ponta.

Traian Basescu incearca in mod evident sa vireze catre alt electorat, catarandu-se pe un discurs populist, nationalist, anti-imigrationist si cu tot mai dese iesiri anti-occidentale. A explicat pe larg Cristian Pantazi inca de la primele iesiri in decor ale fostului presedinte. Basescu exploateaza evident culoarul lasat liber de Vadim Tudor si Dan Diaconescu. Din acest motiv il veti vedea tot mai des in studiourile specializate in vrajitoare, manelisti si patriotism de parada.

Dincolo de calcule pur electorale, pe Traian Basescu il leaga o lunga istorie de Sebastian Ghita. Pe mafiotul de ieri l-a ajutat sa-si faca televiziune si l-a asistat institutional in lupta cu mogulul scapatat, Sorin Ovidiu Vantu, in incercarea de take-over a postului Realitatea TV. Protejata sa, Elena Udrea, a avut mereu bune relatii cu Ghita, dar si cu Victor Ponta, amicul mafiotului cu care parea sa se razboiasca fostul presedinte. In realitate, am spus-o in repetate randuri inca de anul trecut, toti acesti oameni s-au potentat reciproc intr-un joc sofisticat. Au facut un mare blat, o intelegere pe sub masa de a se promova si sprijini reciproc. Exact asta se intampla astazi sub ochii nostri. (Citeste mai multe in textul Detaliile blatului Ponta – Basescu)

Elena Udrea si Traian Basescu deplang plecarea artificiala a lui Victor Ponta din functia de premier. Aici mai trebuie mentionat ca Ponta a ajuns presedinte PSD in 2010 inclusiv cu sprijinul fostului presedinte, oricat pare de neverosimil. Insa trebuie sa aveti mereu in minte o realitate. In spatele acestor oameni gasim cam aceleasi interese de afaceri, cu totii si-au facut servicii de-a lungul timpului, iar in ciuda teatrului jucat de ochii lumii, pastrau relatii excelente.

Despre o monstruoasa coalitie intre partidul lui Ponta si Miscarea Populara s-a vorbit inca de anul trecut, insa azi ea pare mai aproape de realitate. Victor Ponta si Sebastian Ghita sunt marginalizati in PSD, iar sansa lor este sa conteze la o adica inclusiv pe un populist pragmatic de anvergura lui Traian Basescu. Nu m-as mira foarte tare sa-i vedem in curand aliati la vedere. Deja nici macar nu se mai obosesc sa pastreze aparentele, sa joace teatrul din anii trecuti cand se prefaceau a fi adversari la vedere, dar negociau in culise impartirea puterii.

In timp ce la RTV se cimenta vechea prietenie Basescu-Ghita-Ponta, dincolo, la Antena 3, liberalii continuau buna colaborare cu oamenii lui Dan Voiculescu, mogulul din puscarie. Teodor Atanasiu (pentru partid, Tase) se lansa alaturi de Gadea, Ciuvica si Oana Stancu in comentarii docte despre noii imbogatiti ai politicii romanesti cu vile si proprietati in locatiie exotice.

In treacat fie spus, Gadea a interupt emisiunea pentru a remarca prezenta lui Traian Basescu la RTV, comentand ca se incearca “o coalitie a penalilor”, si a amintit si episodul vizitei Oanei Mizil acasa la fostul presedinte, dupa arestarea lui Marian Vanghelie. Omul lui Voiculescu, unul din artizanii si promotorii USL, stie ce vorbeste. Voiculescu&co s-au implicat direct in “Revolutia borfasilor” in 2012.

Atanasiu, altfel abonat al Antenei 3 dupa castigarea alegerilor de catre Klaus Iohannis, s-a remarcat drept liderul de facto al PNL alaturi de Marian Petrache. Noii brokeri de putere au tatonat inclusiv terenul refacerii USL, singura colatie capabila sa imblanzeasca Justitia. Atanasiu a devenit, alaturi de Cristian Busoi, Ludovic Orban si alti liberali un obisnuit al Antenei 3. Greu de spus daca publicul care l-a adus pe Klaus Iohannis la Cotroceni in noiembrie 2014 chiar asta si-a dorit, sa-i vada pe liberali socializand seara de seara cu Gadea, Badea, Ursu si Ciuvica.

Insa liberalilor din categoria Tase nu le pasa de public, la fel cum nici Traian Basescu nu pune mare pret pe fostii sai sustinatori. Pentru acest tip de politician rapace, alegatorii reprezinta doar un vehicul necesar pentru a pune mana pe putere. Azi esti la stanga, maine la dreapta, azi esti European, maine nationalist, ce mai conteaza publicul. In ochii lor, alegatorii sunt o masa numai buna de a fi manipluata cu ajutorul mogulilor, avand cu totii un interes comun: banii si puterea. Nu se pricep sa exercite puterea sau sa faca bani altfel decat asa, prin intelegeri ilegitime si netransparente. Basescu, Tase, Ghita, Ponta si ai lor nu se mai pot schimba vreodata. Toti au facut afaceri cu toti, inseland mereu asteptarile publicului.

Din acest motiv, un guvern de tehnocrati reprezinta un inamic comun pentru toti acesti expirati ai politicii romanesti tinuti departe de resurse si de butoanele puterii. Asistam la prima faza, cand se nasc monstruoase coalitii, dar pasul doi va fi o coordonare intre grupari cu scopul de a-l pune la colt pe Klaus Iohannis si de a sabota cu orice pret guvernarea Ciolos. Vechii politicieni au de dovedit publicului ca tehnocratii nu pot guverna si ca tot pe mana lor trebuie lasata tara.

Si sa nu uitam ca astfel de coalitii intre moguli si politicieni, oricat de improbabile, au mai functionat in Romania. In 2007, la prima suspendare a lui Basescu, dar si in 2012, la a doua suspendare, am vazut coalitii intre Vantu, Patriciu, Voiculescu si oamenii lor din partide, coalitii care au incercat sa dea lovituri decisive impotriva statului de drept