„EXASPERARE Cîteva cuvinte despre întîrzierea de decenii a serviciilor şi a procurorilor de a prelua informaţii din presă” Cătălin Tolontan

multi_corupti„Cînd se băşică SRI sau DNA că de ce sîntem suspicioşi, uite un motiv în plus! Jumătate din timpul unei generaţii a fost înghiţit de complicitatea voastră. În cazul acesta, 15 ani de tăcere. În altele, 25 de ani! Exasperaţi, unii dintre oamenii care au vorbit cu noi au ales să se care în străinătate. Dacă vreţi să ştiţi ce simt, citiţi-i!

Şi nu e vorba că n-aţi fi ştiut, pentru că informaţii aveaţi şi în interior, atît de multe că v-aţi umilit şi cenzurat profesional pînă şi propriii oameni, destui dintre ei făcîndu-şi onest datoria.

Dar, ca instituţii, Serviciile secrete şi Parchetele au acumulat o imensă datorie.”

„Tot timpul au încercat să mă dea afară că eram incomod. Nu mi-au găsit nimic ilegal şi atunci mi-au făcut mizerii. E stilul securistic, există şi azi! Cînd n-au nimic împotriva ta, vin cu porcării”

„Cristea cumpăra tot şi astupa guri în vremea aceea”

Comentariile Redacţiei Corupţia.ro

Cristea era si el o unealta a unora ca Nastase, Nica, Tariceanu, Vladescu si multi altii, care si ei la rindul lor cumparau tot si astupa guri pina in zilele noastre.

“În combinaţii erau băgaţi pînă la gît atît Sokratis Kokkalis, patronul lui Intracom şi vechi client al afacerilor cu România lui Ceauşescu, cît şi tot soiul de grei din serviciile şi ministerele de la Bucureşti.”

Apoi au venit tocmai din Seattle (Bill Gates, Steve Ballmer, etc.) lupi si mai flamanzi, sa jefuiasca si sa fie decorati de complicii lor la coruptie si tilharie (Tariceanu&Comp.).

Serviciile si procurorii preiau informatii din presa “selectiv”, cind au nevoie sa mistifice adevarul si sa ticluiasca dosare, conform “ordine pe unitate”.

In cazul Microsoft (Siemens-EADS) – Vladescu – Tariceanu, mai multi procurori au preluat informatii aparute in presa la “comanda” si/sau liber, pentru a “ancheta” din oficiu si a exonera infractiuni evidente si exhaustiv probate comise de Microsoft si asociatii si “beneficiarii” lor (SRI, MAI si altii).

“Nu discutăm aici de întîrzieri de un an, doi. Acestea sînt normale, că ziariştii scriu, iar procurorii trimit oameni în instanţă, e cu totul altă responsabilitate, care cere timp, răbdare, probe. Discutăm nu de ani, ci de generaţii!

Şi, indicăm pagubele, nu e vorba, după o expresie a lui John le Carre, doar că „aceşti oameni au furat resursele statului în momentul în care aveam cea mai mare nevoie de ele”. Ei n-au furat banii şi i-au cheltuit în Elveţia, dispărînd din viaţa publică, ci au continuat să-i învîrtă aici.

Au poluat destine şi au deformat mediul economic. Şi-au cumpărat putere de decizie. Au avut slujitori în instituţiile statului şi, desigur, în presă.”

Aveti dreptate domnule Tolontan, dar de ce folositi timpul trecut, credeti ca ceva s-a schimbat sau urmeaza sa se schimbe ?

Imi spunea cineva mai demult (cam o jumatate de generatie) “nu avem popor de schimb – nu putem spune sa plece cei rai si sa vina cei buni, ca ei nu exista”, si dupa cum spuneti cei care mai erau s-au “carat” in strainatate, iar cei ramasi sunt atit de putini incit este foarte usor sa-i ignori si/sau sa-i elimini.

Vesnici sunt doar auto proclamatii “patrioti” din serviciile secrete care controleaza “cimpul tactic” al procurorilor si justitiei, un fel de alta Securitate agreata de cei care profita de jaful facut asupra statului, in complicitate cu “clasa politica” beneficiara si ea a unei democratii extrem de originale.

Infractori cum sunt Ponta, Tariceanu, Blaga, Vladescu, Ghita si multi altii isi confunda existentele mizere cu interesul national si cu existenta insasi a democratiei.

Stirpirea infractorilor “democratic alesi de catre poporul” cumparat cu galeti si minciuni, reprezinta dupa 25 de ani de democratie “originala”, un pericol la existenta statului modern si democratic, astfel incit aceiasi procurori care i-au protejat si continua sa-i protejeze, sunt invitati sa ii ancheteze.

Nu este vorba de jumatati de generatie, este vorba despre generatiile viitoare pe care noi oricum, nu vom mai ajunge sa le prindem.