Domnule Procuror Şef Serviciu DNA Cătălin Marius VARTIC:
Etapa a doua 2004-2012 “Microsoft-Siemens-EADS – PNL + PD-L”

multi_coruptiVa solicitam sa lecturati si Dumneavoastra, declaratiile date la DNA in dosarul “Microsoft”, de martorul cu identitate protejata “Gabriel Marin” in 2014, in conditiile in care refuzati abuziv sa luati la cunostinta declaratiile date de noi incepind din anul 2004, referitor la aceleasi fapte si persoane :

Frauda, piraterie, crima cibernetica, amenintari cu moartea, coruptie, crima organizata, terorism, fals si uz de fals, obstructionarea investigatiilor legale, trafic de influenta si manipulare a DNA, PICCJ, SRI, MAI si alte institutii, precum si alte infractiuni deosebit de grave, comise de Calin Popescu Tariceanu, Sebastian Vladescu, Silviu Hotaran, Ovidiu Artopolescu, Sebastian Ghita, Caludiu Florica, Bill Gates, Steve Ballmer, Jonathan Scheele, Onno Simmons, Alessandro Buttice si alti asociati criminali ai acestora.

Va solicitam deasemenea sa incetati cu efect imediat abuzurile si tortura psihologica asupra noastra si a familiilor si a colaboratorilor nostri, pe care DNA le face pentru a favoriza si proteja organizatia criminala mai sus pomenita, incepind din anul 2004 pina in prezent si sa dati curs solicitarilor noastre legale si legitime in conformitate cu obligatiile legale pe care le aveti.


Iata cateva fragmente din declaratia „martorului amenintat” Gabriel Marin, aceasta fiind atasata integral la finalul articolului:

„In timpul guvernarii Tariceanu, Claudiu Florica (n.r. – director Fujitsu Siemens Romania) a continuat in aceleasi conditii de nelegalitate extinderea contractului – cadru fara licitatie publica si la preturi mult supraevaluate si astfel s-a semnat actul aditional nr.2. La fel ca si in cazul amnterior cu Profinet, nu au existat in obiectul Actului aditional nr. 2 niciun fel de servicii, dar pretul serviciilor subcontractate de FSC catre Colina a fost inclus in pretul actului aditional. Firma Colina fiind un nou vehicul de tipul off-shore similar cu Profinet si folosit de catre Claudiu Florica cu aprobarea managementului FSC Austria, exclusiv pentru contractarea unor servicii fictive care sa justifice scoaterea banilor din FSC pentru plata mitelor catre decidentii de la acea data, respectiv, Calin Popescu Tariceanu – prim-ministru, Sebastian Vladescu, ministru al Finantelor si persoane din anturajul acestora”.

Precizez ca firma TeamNet International SA era detinuta la acea data de Sebastian Ghita, persoana folosita adesea de Claudiu Florica pentru a-si trafica influenta in mai multe contracte similare”.

„In decembrie 2008, la conducerea MCSI (Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informatiilor) a venit Gabriel Sandu, un apropiat al lui Claudiu Florica, prin intermediul relatiilor pe care Claudiu Florica le avea cu Dorin Cocos si Gheorghe Stefan, zis Pinalti.

Precizez asa cum am mai spus si mai devreme ca in 2009, Guvernul Romaniei avea posibilitatea de a inlocui produsele Microsoft din administratia publica, produse similare care aveau fie un cost de 10%, Corel Office, fie erau gratuite – Open Office”.

Ca urmare, la licitatie s-a prezentat singura firma si desi acesta ar fi fost un motiv clar pentru a reorganiza licitatia ministrul Gabriel Sandu a luat decizia de a acorda contractul de 96 milioane de euro consortiului D.Con.-Net, intrcucat urma sa primeasca un comision procentual din acest contract din partea lui Claudiu Florica. Contractul a mai fost extins prin achizitionarea de licente educationale, la fel cum s-a intamplat si in Contractul din 2004 si Actul Aditional nr. 1, in aceleasi conditii de ilegalitate pe care le-am precizat cand am vorbit de actul aditional nr.1, precum si o extensie de 3 milioane euro, in 2013, ca optiune de buy-out.