Kovesi Coldea Blaga „Coaliţie politico-militară-mediatică”

kovesi-blaga-coldea-murea-bulgaruN.B. Scriam în numărul de ieri al Evz că Binomul SRI- DNA  vrea s-o transforme pe Elena Udrea în singura vinovată de Corupţia Guvernării PDL pentru a-l salva  pe Vasile Blaga, cel care a colaborat cu SRI, cu DNA şi cu ÎCCJ,  la Operaţiunea Tărăgănarea procesului Klaus Iohannis.

Marţi, Vasile Blaga a răspuns la Protecţia mafiotă din partea Binomului cu o ştraşnică gudurare.

A zis el despre Codruţa Kovesi, cea care nu numai că-l protejează, dar îi şi curăţă duşmanii:

”Este o profesionistă. Este la primul mandat. Ca să poţi să arăţi ce poţi să faci ai nevoie de două mandate“.

Ce mai încolo şi-ncoace! Bordel pe faţă! Fără ruşine!

Tu mă protejezi. Iar eu te sprijin de pe acum să mai primeşti un mandat.

http://www.evz.ro/romania-lui-cristoiu-o-noua-coalitie-politico-mediatica-impotriva-lui-traian-basescu-de-asta-data-militarizata.html

„În această perioadă (Kovesi Procuror General) a fost înregistrată cea mai mare şi păguboasă contrabandă cu carburanţă, ţigări, legume şi fructe, precum şi cea mai vizibilă corupţie în sistemul vamal din România. În această perioadă au fost înregistrate cele mai multe şi mai mari retrocedări frauduloase din activitatea Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor. În această perioadă s-a produs devalizarea aproape totală a Fondului Proprietatea, la care a devenit preşedinte al Consiliului de Administraţiei fostul ambasador american la Bucureşti, Mark Gitenstein (cunoscut drept un susţinător constant şi vehement al doamnei Laura Codruţa Kovesi). În această perioadă au fost înregistrate cele mai multe retrocedări nelegale de proprietăţi imobiliare către urmaşi ai unor foşti grofi maghiari care au fost despăgubiţi în perioada interbelică, după procesul optanţilor, sau ale căror proprietăţi au fost confiscate în baza unor sentinţe de condamnare pentru crime de război, după a doua conflagraţie mondială. În această perioadă a fost instituţionalizată corupţia la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. În această perioadă Curtea de Conturi a constatat, iar foşti angajaţi ai Agenţiei Naţionale de Integritate au sesizat o serie de abuzuri şi fraude săvârşite de şefii acestei instituţii, preşedintele Alexandru Cătălin Macovei şi secretarul general Horia Georgescu. În această perioadă au fost înregistrate cele mai mari fraude şi au fost plătite cele mai mari comisioane nelegale privind derularea contractelor Microsoft şi EADS.”

Comentariile Redacţiei Corupţia.ro

Blaga in primul rind, astfel asistat de Coldea, Maior, Vladescu, Tariceanu, Kovesi si multi altii este cel mai vehement vechil al mosierilor Microsoft si EADS in Romania !


http://www.cotidianul.ro/sefa-dna-luata-la-intrebari-pentru-toate-esecurile-sale-din-vremea-parchetului-general-260261/

INTERPELARE

În perioada 2006-2012, actualul procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kovesi, a deţinut funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, calitate în care a avut şi atribuţii de conducere şi coordonare a Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism.

În această perioadă a fost înregistrată cea mai mare şi păguboasă contrabandă cu carburanţă, ţigări, legume şi fructe, precum şi cea mai vizibilă corupţie în sistemul vamal din România. În această perioadă au fost înregistrate cele mai multe şi mai mari retrocedări frauduloase din activitatea Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor. În această perioadă s-a produs devalizarea aproape totală a Fondului Proprietatea, la care a devenit preşedinte al Consiliului de Administraţiei fostul ambasador american la Bucureşti, Mark Gitenstein (cunoscut drept un susţinător constant şi vehement al doamnei Laura Codruţa Kovesi). În această perioadă au fost înregistrate cele mai multe retrocedări nelegale de proprietăţi imobiliare către urmaşi ai unor foşti grofi maghiari care au fost despăgubiţi în perioada interbelică, după procesul optanţilor, sau ale căror proprietăţi au fost confiscate în baza unor sentinţe de condamnare pentru crime de război, după a doua conflagraţie mondială. În această perioadă a fost instituţionalizată corupţia la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. În această perioadă Curtea de Conturi a constatat, iar foşti angajaţi ai Agenţiei Naţionale de Integritate au sesizat o serie de abuzuri şi fraude săvârşite de şefii acestei instituţii, preşedintele Alexandru Cătălin Macovei şi secretarul general Horia Georgescu. În această perioadă au fost înregistrate cele mai mari fraude şi au fost plătite cele mai mari comisioane nelegale privind derularea contractelor Microsoft şi EADS.

Pentru considerentele expuse, solicit să verificaţi şi să-mi comunicaţi dacă, în perioada 2006-2012, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie şi Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism s-au sesizat din oficiu, în urma dezvăluirilor din presă, ori dacă au fost sesizate de servicii de informaţii (SRI, DGIPI ş.a.), instituţii guvernamentale, organizaţii neguvernamentale sau cetăţeni în legătură cu implicarea în fapte de corupţie sau de crimă organizată a fostului preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală, Sorin Blejnar (2009-2012), a fostului preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, Crinuţa Dumitrean (2009-2011), a fostului preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate, Alexandru Cătălin Macovei şi a fostului secretar general Horia Georgescu (2008-2012), a fostului ministru a Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea (2009-2012) ori referitor la devalizarea Fondului Proprietatea, derularea contractului pentru licenţe Microsoft şi a contractului pentru securizarea frontierelor încheiat cu concernul EADS sau retrocedările către pretinşi urmaşi ai unor foşti grofi maghiari din Transilvania, care au fost despăgubiţi în perioada interbelică, după procesul optanţilor, sau ale căror proprietăţi au fost confiscate în baza unor sentinţe de condamnare pentru crime de război, după a doua conflagraţie mondială, urmând să-mi precizaţi numărul dosarelor instrumentate şi soluţiile emise în aceste cazuri. Având în vedere că aveţi şi calitatea de şef al Ministerului Public, solicit să-i cereţi doamnei Laura Codruţa Kovesi o notă explicativă în acest sens, din care să-mi remiteţi o copie împreună cu răspunsul.

Solicit răspuns scris şi verbal.

Senator

Valer Marian