Kovesi isi da Bilantul “cele mai multe … si multi …” la kilogram, Hellvig preia mostenirea lui Maior cu tot cu Coldea, sa o „continue mai departe”, Udrea continua sa il denunte pe Coldea, Cocos continua sa o denunte pe Udrea si pe Blaga, dar nu pe Coldea, Kovesi continua sa faca ce vrea ea … cu mostenirea primita de la Maior, Burebista, Decebal, Attila, Gates, Artopolescu, Ballmer, Bitner si Ghita …

coldea-kovesi-udrea-cocos-vartic-moraru-hellvig-maior“Nu putem privi aceste cauze doar ca simple dosare, pentru ele că reprezintă aşteptările a mii de oameni, care au rămas cu o situaţie juridică incertă. Acest lucru afectează percepţia publică legată de înfăptuirea actului de justiţie, de multe ori existând suspiciuni privind perioada în care s-a finalizat dosarul.” Laura Codruta Kovesi 24 Februarie 2015

„Fostul ministru Elena Udrea, a susţinut că va face în continuare denunţuri la adresa generalului Coldea de la SRI, însă alte denunţuri (Laura Codruta Kovesi n.r.) nu are motive să facă”. Elena Udrea 24 Februarie 2015

„Cred ca SRI trebuie sa continue mostenirea lasata de George Maior. In ceea ce il priveste pe domnul Coldea, SRI s-a transformat fundamental, iar dansul  a contribuit la asta, dar nu am alte informatii despre el, decat ce ati vazut si dvs, din spatiul public.” Eduard Hallvig 24 Februarie 2015.

„Într-o discuţie cu Vasile Blaga mi s-a comunicat că trebuie să plătesc contravaloarea produselor din lista menţionată precizându-mi că suma ajunge la 3 milioane de euro.” „I-am solicitat lui Dinu Pescariu să efectueze următoarele plăţi: un avans de 500 de mii de euro către o firmă chinezească, Shanzen, pentru următoarele produse: 300.000 de geci, 1.000.000 de pixuri, 300.000 de umbrele, 300.000 de fesuri, 300.000 de fulare, 1.000.000 de brichete.” Dorin Cocos 24 Februarie 2015

Comentariile Redacţiei Corupţia.ro

Mostenirea lui Maior, Coldea si Kovesi este tocmai situatia in care Romania se afla astazi, si pe care unii dintre noi „cu situatii juridice incerte” de vreo zece ani, am votat sa o schimmbam, pentru a afla ca „mostenirea” trebuie dusa mai departe si ca Kovesi ne raporteaza la bilant ca in cei zece ani, de cind tot pastoreste „sistemul”, nimic nu a mers, dar ca tocmai a venit tot ea si a rupt munca in doua, si a obtinut o recolta de dosare la hectar de nu s-a mai vazut …

… in timp ce Cocos ne zice cum lua si dadea milioane mita de la Microsoft catre Blaga si Ghita via Coldea, care e un fel de sfintele moaste ramase in dulap la SRI., de la Maior pentru Hellvig care „ne stim de extrem de multi ani” … numai in extreme se lucreaza …

… si Udrea care o tine pe a ei, ca ea iubeste DNA dar nu pe Coldea si Ghita ca au inselat-o impreuna cu Kovesi in asteptarile ei inocente si naive …

… vom reveni


http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=5982

Nu putem privi aceste cauze doar ca simple dosare, pentru ele că reprezintă aşteptările a mii de oameni, care au rămas cu o situaţie juridică incertă. Acest lucru afectează percepţia publică legată de înfăptuirea actului de justiţie, de multe ori existând suspiciuni privind perioada în care s-a finalizat dosarul.Volumul dosarelor aflate în prezent la DNA depăşeşte posibilităţile fizice de lucru cu resursa umană disponibilă în prezent, mai ales că avem în continuare un număr mare de cazuri nefinalizate din anii anteriori. Am dispus măsuri de prioritizare a dosarelor restante, criteriile utilizate vizând valoarea prejudiciului, riscul prescrierii faptelor sau riscul ca prin intermediul funcţiei deţinute persoana să continue activitatea infracţională. Perioada de soluţionare a dosarelor diferă, însă, în funcţie de natura faptei, de elementele existente la data iniţierii investigaţiei şi de necesitatea derulării unor proceduri de strângere sau completare a probatoriului.

http://www.stiripesurse.ro/elena-udrea-reactie-dura-la-iesirea-de-la-dna-ce-spune-despre-denuntul-lui-dorin-cocos_948180.html

Fostul ministru a susţinut că va face în continuare denunţuri la adresa generalului Coldea de la SRI, însă alte denunţuri nu are motive să facă. Cât despre denunţul fostului său soţ, Dorin Cocoş, care susţinea că Elena Udrea ştia despre şpăgile din afacerea Microsoft, aceasta a afirmat: „Dacă asta l-a ajutat să fie liber, eu îi doresc să fie sănătos. După ce stai trei luni în arest, probabil că spui orice ţi se cere ca să pleci.”

http://www.stiripesurse.ro/dorin-cocos-denunt-devastator-pentru-udrea-si-blaga_948088.html

Dorin Cocoş a scăpat de arestul preventiv în Dosarul Microsoft. Măsura preventivă a fost schimbată cu arestul la domiciliu. Preţul acestei măsuri a fost un denunţ fluviu făcut de fostul soţ al Elenei Udrea.

Potrivit documentului intrat în posesia jurnaliştilor de la România TV, Dorin Cocoş a făcut un denunţ devastator pentru Elena Udrea, Traian Băsescu şi Vasile Blaga. Potrivit celor spune de omul de afaceri în faţa anchetatorilor, Elena Udrea şi Vasile Blaga ştiau de banii luaţi şpagă în afacerea Microsoft.

Pentru a putea avea acces la şpăgi uriaşe, Cocoş a sprijinit financiar PDL, unde i s-au cerut 3 milioane de euro în materiale promoţionale de campanie. Astfel, într-o singură ocazie, Cocoş ar fi dus 600.000 de euro la PDL, pe care i-a predat fără chitanţă.

O altă declaraţie făcută de Cocos este legată de o afacere din şpăgi. Din banii primiţi mită, Cocoş a declarat că a cumpărat, împreună cu Elena Udrea, un hotel.

UPDATE – Din denunţul lui Dorin Cocoş:

„Personal le-am spus lui Claudiu Florică şi Dinu Pescariu că doresc ca din sumele ce-mi revin să fie finanţată şi campania PDL de la sfârşitul anului 2009, pentru prezindeţiale.”

„Precizez că am sprijinit campania electorală pentru a obţine sprijinul Guvernului în vederea derulării acestui contract. În acest sens, am fost sprijinit de către Vasile Blaga şi Elena Udrea.”

„Într-o discuţie cu Vasile Blaga mi s-a comunicat că trebuie să plătesc contravaloarea produselor din lista menţionată precizându-mi că suma ajunge la 3 milioane de euro.”

„I-am solicitat lui Dinu Pescariu să efectueze următoarele plăţi: un avans de 500 de mii de euro către o firmă chinezească, Shanzen, pentru următoarele produse: 300.000 de geci, 1.000.000 de pixuri, 300.000 de umbrele, 300.000 de fesuri, 300.000 de fulare, 1.000.000 de brichete.”

„În discuţiile purtate cu Dinu Pescariu, care au fost înregistrate într-adevăr, fac referire şi la Elena care ştia despre aceste împrumuturi şi demers al meu care, bineînţeles, este fosta mea soţie, Elena Udrea.”

„600 de mii de euro i-am depus în tranşe la sediul PDL din Modrogan. Mai precis, i-am remis domnului Ivaşcu, la solicitarea domnului Vasile Blaga.”

„Precizez că Elena Gabriela Udrea cunoştea despre demersurile făcute de mine în vederea derulării contractului de licenţe Microsoft şi despre banii primiţi şi, aşa cum am spus, mi-a acordat sprijinul ei în Guvern. Despre acest lucru ştia şi Vasile Blaga, care de asemenea a susţinut derularea contractului.”

http://www.obiectiv.info/eduard-hellvig-recunoaste-ca-s-a-intalnit-cu-fostul-director-sri-george-maior_67188.html

„Eu, ca persoană publică, întotdeauna am avut grijă ca instituţia şi relaţia instituţională care a existat între directorul instituţiei şi persoana mea să nu fie grevată de discuţii care să implice decizii de altă natură decât strict de informare, de schimb de valori pe care le împărtăşim şi cred că le împărtăşim reciproc împreună cu fostul director George Maior. Ca atare, nu vreau să fac alt comentariu. Întâlniri, dacă au existat, au existat între mine şi fostul director George Maior, strict legate de valori în care credem, de cărţi şi alte lucruri care nu aveau legătură directă cu instituţia, cu SRI. Era o relaţie, evident, personală, ne ştim de foarte mult ani, am fost parlamentari amândoi, nu e vorba de o relaţie instituţională, ci o relaţie personală”, a spus Hellvig la Palatul Parlamentului.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19468583-eduard-hellvig-audiat-marti-comisia-parlamentara-control-sri.htm

Era o legatura personala, ne stim de extrem de multi ani. George Maior a reusit sa faca aceasta institutie independenta de orice presiune politica, a stiut sa mentina institutia neutra fata de spatiul politic si este un castig enorm pentru democratia romaneasca.

Cred ca SRI trebuie sa continue mostenirea lasata de George Maior. In ceea ce il priveste pe domnul Coldea, SRI s-a transformat fundamental, iar dansul  a contribuit la asta, dar nu am alte informatii despre el, decat ce ati vazut si dvs, din spatiul public. Contracararea amenintarii cibernetice. Cred ca in ceea ce priveste acest domeniu trebuie sa facem cat mai multe incat sa fim siguri ca sistemele de securitate si de IT sunt protejate

http://www.stiripesurse.ro/bomba-hellvig-confirma-ceea-ce-a-spus-udrea-despre-el-s-a-intalnit-cu-maior_948173.html

Eduard Hellvig a confirmat faptul ca a avut intalniri cu fostul director al SRI George Maior, chiar in biroul acestuia de la SRI. Elena Udrea a dezvaluit faptul ca astfel de intalniri aveau loc inainte de alegerile prezidentiale.

„Am luat nota, nu vreau sa comentez. Intotdeauna am avut grija ca relatia dintre director si
persona mea sa nu fie grevata de suspiciuni ci sa fie bazata doar pe valori”, a spus Hellvig despre acuzele lui Elena Udrea.

„Intalniri daca au existat au existat intre mine si George Maior dar au fost discutii legate de valori, carti, care nu aveau legatura cu institutia. Ne stim de extrem de multi ani, nu e vorba de o relatie institutinala, ci de una personala”, a spus Hellvig.

Intrebat daca se va intalni cu politicieni, Hellvig a declarat: „Ceea ce va spun este ca este in interesul institutiei sa inteleaga care sunt asteptarile beneficiarilor muncii SRI”, a spus Hellvig.