DNA nu vrea in Schengen ! … vrea sa faca „politie politica”

klaus-kovesi-maior-vladescuRolul meu constitutional de mediator ma obliga, totodata, sa veghez la protejarea sistemului judiciar de orice ingerinta din partea altor puteri ale statului sau a altor entitati institutionale. Exista linii rosii a caror traversare produce o periculoasa debalansare a echilibrului in stat, iar recalibrarea constituie un proces lung si dificil. Dumneavoastra stiti cel mai bine ca, inclusiv in acceptiunea jurisprudentei Curtii Europene a Drepturilor Omului, magistratul trebuie sa judece in baza probelor, nu in baza informatiilor, indiferent de unde ar veni acestea.

Cred că este necesar, de asemenea, să sublinez că, atât în Constiţutie, cât şi în legile organice ale Justiţiei, scrie foarte clar că Justiţia se înfăptuieşte în numele legii. Adică, nu în numele vreunei divinităţi sau a vreunei persoane, entităţi ori stări de lucruri. De asemenea, atât în materie civilă, cât şi penală, actul de justiţie trebuie îndeplinit într-un termen rezonabil, în mod unitar şi cu garantarea tuturor drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor.

Astăzi, aici, în faţa dumneavoastră, declar cu responsabilitate că a venit momentul, la opt ani de la instituirea MCV-ului, ca România să fie evaluată cu obiectivitatea pe care o merită şi să se constate că acele condiţionalităţi, sub rezerva îndeplinirii cărora am devenit stat membru, au fost îndeplinite.

Sursa: Discursul Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis

Preşedintele Comisiei pentru afaceri interne din Bundestag, Wolfgang Bosbach, a declarat că România nu va adera la Schengen în 2015, subliniind că alegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte nu înseamnă că situaţia politică din ţară se va schimba în mod fundamental, relatează Der Spiegel.

Reacţia preşedintelui Comisiei pentru afaceri interne din Bundestag vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat Märkische Allgemeine Zeitung că va face eforturi pentru ca aderarea României la acest spaţiu să aibă loc anul acesta.

„Dacă această chestiune se va rezolva, m-aş bucura foarte mult”, a susţinut Iohannis.

Germania a fost una dintre ţările care s-a opus în trecut primirii României în Spaţiul Schengen, deoarece Bucureştiul nu a făcut suficiente progrese în lupta împotriva corupţiei şi a criminalităţii organizate, scrie Der Spiegel.

Sursa: Mediafax – Oficial german: România nu va adera la Schengen în 2015

„Dommnule presedinte denuntati praticile oculte care s-au facut (Laura Codruta Kovesi n.r.). Ma bucur pentru apelul facut catre Parlament sa nu mai blocheze solicitarile justitiei, dar insist ca trebuie schimbat modul in care s-au facut prin diferite intelegeri unele numiri”, a mai spus Horatiu Dumbrava.

Sursa: Stiripesurse.ro – Solicitare fara precedent din CSM

Comentariile Redactiei Corupţia.ro

OLAF identifica pe 25 August 2014, in concluziile la Raportul Final OF/2010/0068, faptul ca DNA si alte institutii „de forta” (SRI, MAI, DLAF, etc.) inseala deliberat OLAF si UE incepind din anul 2004, in vederea protejarii unor asocieri criminale deosebit de bine organizate in vederea comiterii mai multor infractiuni printre care : fraudarea proiectelor si finantelor UE, piraterie, manipulari informative, judiciare si propagandistice, albire de bani, coruptie si terorism.

OLAF face Recomandari DNA referitor la investigarea penala a unor infractiuni deosebit de grave comise de Microsoft si asociatii si partenerii sai Sebastian Vladescu (RSC – Medist – Leader High Tech), SRI, MAI si altii incepind din anul 2000 pina in prezent.

DNA continua cu perseverenta protejarea infractorilor si a crimelor comise de catre acestia incepind din anul 2000 pina in prezent, continuind astfel o traditie de „politie politica” care continua sa adauge cazuri pe lista MCV.

Cum altfel daca Procurorul Sef DNA a fost numita datorita capabilitatilor acesteia de a manipula si tergiversa investigatiile in favoarea infractorilor „cu greutate” Microsoft, SRI, Sebastian Vladescu, RSC, Medist, MAI, etc. ?

Cum sa fie ridicat MCV cind DNA, SRI, MAI si alte institutii fac tot ce pot sa adauge noi cazuri ? Se pare ca inafara de Presedintele Klaus Iohannis si alte milioane de cetateni „irelevanti” nimeni „cu greutate” nu vrea in fapt sa intre in spatiul Shengen … nu doresc sa piarda puterea, libertatea si profitabilitatea oferita de metodele de „politie politica” proprii Securitatii si Evanghelismului cu care opereaza de un sfert de secol.