Ministerul Afacerilor Interne vrea sa cumpere din fonduri bugetare protectie antivirus si antimalware pentru 4 ani, contract estimat la o valoare maxima de 14 milioane de euro

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) vrea sa incheie un acord cadru pe 4 ani pentru achizitionarea de servicii de protectie antivirus, antispam si antimalware pentru infrastructura IT a aparatului central si a unitatilor subordonate, contract estimat la o valoare maxima de aproape 14 milioane de euro, conform unui anunt de licitatie publicat vineri in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Contractele subsecvente se vor incheia de regula anual pentru anul urmator, sau ori de cate ori este necesar, de catre fiecare ordonator de credite al MAI, in functie de necesitati si de sursa de finantare, prin reluarea competitiei, insa nu in SEAP.

Acordul cadru, care va fi finantat din fonduri bugetare, ar urma sa fie incheiat cu maxim 4 agenti economici, iar valoarea estimata fara TVA este cuprinsa intre 7.975 lei (pentru o singura statie de lucru, server sau dispozitiv portabil) si  49,387,603 lei. Cu TVA, contractul are o valoare maxima de 61,2 milioane lei, respectiv aproape 14 milioane de euro.

Cantitatea maxima a statiilor de lucru pentru care se doreste cumpararea de antivurus si antimalware este de 65.586 de unitati, pretul unei licente antivirus fiind estimata la 169.06 lei. In aceste conditii, valoarea maxima estimata a licentelor antivirus si antimalware necesare se ridica la 44,35 milioane lei (fara TVA).

Acordul cadru implica insa pe langa achizitia de solutie antivirus si antimalware pentru statiile de lucru, si achizitia de servicii de protectie antivirus si antimalware pentru servere (maxim 3458 de servere), pentru dispozitive portabile (maxim 495), solutii de virtualizare (maxim 283) si pentru ‘thin clients’ (maxim 631 licente), potrivit caietului de sarcini (vezi documentul atasat).

In anuntul de licitatie se mai mentioneaza ca autoritatea contractanta nu are obligatia de a achizitiona servicii astfel incat sa acopere cantitatea maxima si/sau valoarea maxima a acordului-cadru.

In privinta conditiilor de participare, media cifrei de afaceri globala pe ultimii trei ani (2011, 2012, 2013) necesara unui ofertant trebuie sa fie de cel putin 11.000.000 lei.

Ofertantilor interesati li se cere experienta similara. Astfel, un ofertant trebuie sa prezinte o lista cu serviciile prestate in ultimii 3 ani, din care sa rezulte ca a prestat servicii similare, a caror valoare/valoare cumulata a fost de minim 5.500.000 lei, la nivelul a maxim 3 contracte.

Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 24.11.2014. Data limita de evaluare a ofertelor este 19.12.2014.

Documente: Licitatie MAI, Antivirus-antimalware MAI