Cazanciuc: Avizele pentru urmarirea penala a celor cinci fosti ministri au fost trimise procurorului general

Robert Cazanciuc

Robert Cazanciuc

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a anuntat luni ca a semnat avizele pe care seful statului le-a dat pentru inceperea urmaririi penale a cinci fosti ministri in dosarul Microsoft si ca le-a trimis procurorului general, potrivit Agerpres.

„Ele (avizele – n.r.) au venit vineri seara, in weekend colegii mei au lucrat la procedurile interne, azi de dimineata le-am semnat pentru a fi trimise la procurorul general”, a declarat luni Cazanciuc, aflat la conferinta anuala anticoruptie „Bune practici in prevenirea coruptiei, promovarea integritatii si a transparentei”.

Ministrul Justitiei si-a exprimat speranta ca si parlamentarii isi vor da acordul pentru urmarirea penala a fostilor demnitari cercetati in dosarul Microsoft, fapt care se va vedea pozitiv in viitorul raport MCV.

„Inseamna ca avem institutii puternice care ancheteaza, asa cum au demonstrat de fiecare data, marile cazuri de coruptie si cred ca este in interesul tuturor ca acest dosar sa fie solutionat cat mai rapid, pentru a vedea cine se face vinovat de anumite fapte si cine nu”, a mai declarat Cazanciuc.

Presedintele Traian Basescu a declarat vineri ca a aprobat cererea ministrului Justitiei privind inceperea urmaririi penale in cazul a cinci fosti ministri anchetati in dosarul Microsoft.

„In ceea ce priveste solicitarea facuta de ministrul Justitiei cu privire la cinci fosti ministri, legat de dosarul Microsoft, am aprobat sau corect, din punct de vedere al legii, este: am cerut ministrului Justitiei – si l-am informat pe procurorul general legat de aceasta solicitare facuta catre ministrul Justitiei – inceperea urmaririi penale pentru doamna Ticau Adriana, pentru domnul Sandu Gabriel, pentru domnul Athanasiu Alexandru, pentru domnul Tanasescu Nicolae Mihai si pentru domnul Funeriu Daniel”, a spus seful statului la Palatul Cotroceni.