Macovei: Tăriceanu m-a dat afară din Guvern când am refuzat să semnez acte ilegale

Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei a dezvăluit că în perioada în care făcea parte din Guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu, a fost dată afară dintr-o şedinţă de către premier deoarece nu a vrut să semneze un contract ilegal.

”Tăriceanu m-a dat afară din Guvern. Mi-a zis să ies să mă gândesc timp de jumătate de oră. Am ieşit, dar nu am înţeles. În jumătate de oră, nu se schimba nimic, contractul nu devenea legal”, a spus Monica Macovei.

Candidatul la prezidenţiale a mai povestit în emisiunea „Sub semnul întrebării”, de pe B1 Tv, că pe vremea când era ministrul Justiţiei, Călin Popescu Tăriceanu, pe atunci premier, i-a spus să-l anunţe atunci când un ministru urma să fie cercetat.

„Când am făcut DNA în 2005, primul cercetat a fost domnul Copos, care era viceprim-ministru şi când s-a aflat, în următoarea şedinţă de guvern toată lumea se uita la mine. Discuţia a început aşa: Tăriceanu a zis „Monica am crezut că mergem după opoziţie””, a relatat Monica Macovei.

Potrivit acesteia, Tăriceanu i-a spus să-l pună în legătură directă cu procurorii sau să-l anunţe ea atunci când un membru al guvernului este cercetat.

„El zicea: atunci te rog să-mi stabileşti o linie directă cu procurorii sau prin tine ca eu să aflu când un membru al guvernului este cercetat. Vreau să ştiu când un ministru este cercetat şi i-am spus: Nu veţi şti şi nici eu nu voi şti. Eu am rezistat acestor presiuni, mă dădea afară din guvern să mă gândesc dacă e legal”, a continuat Macovei.

În ceea ce priveşte candidatura sa la prezidenţiale, Monica Macovei a precizat că a strâns deja peste 100.000 de semnături cu ajutorul voluntarilor, fiind sigură că va strânge necesarul de 200.000 în scurt timp.

„Îi provoc şi pe ceilalţi candidaţi să-şi dea demisia din partidele lor dacă vor să fie preşedinţi, pentru că preşedintele trebuie să fie independent”, a mai spus Macovei.