Corina Creţu ajunge comisar UE via Powell.

Corina Creţu - Colin Powell - Adrian Năstase

Corina Creţu – Colin Powell – Adrian Năstase

De câteva zile, de când s-a aflat că este propunerea premierului Victor Ponta pentru postul de comisar european pentru Politici Regionale, europarlamentarul PSD Corina Creţu ţine prima pagină a presei. Şi asta chiar dacă primul-ministru spune că s-a străduit din răsputeri să ţină secretă propunerea făcută la Bruxelles. Iar cotidianul britanic “Daily Mail” ne-o prezintă pe focoasa blondă în fotografii elocvente pentru relaţia româncei cu celebrul general cu patru stele Colin Powell, fost secretar de stat în Administraţia Bush.

Ajunsă recent chiar vicepreşedinte al Parlamentului European, în urma tocmelii dintre familiile politice europene, Corina Creţu are o personalitate discretă, chiar ştearsă ar putea spune unii, fără nici o realizare concretă de care să ne putem aduce aminte, limita competenţei sale fiind se pare atinsă pe vremea când era purtătoarea de cuvânt a lui Ion Iliescu.

Cu toate acestea, nu este pentru prima dată când Corina Creţu ţine prima pagină a ziarelor, chiar şi a celor americane. Anul trecut, în august, site-ul cotidianului britanic “Daily Mail” dezvăluia conţinutul incendiar al unor mesaje e-mail foarte intime, trimise de Corina Creţu fostului secretar de stat american, generalul cu patru stele Colin Powell, căsătorit şi cu 30 de ani mai în vârstă decât “focoasa” pesedistă. “Te-am iubit prea mult, de un amar de ani; ai fost cea mai mare dragoste a vieţii mele”, îi scria Creţu venerabilului general, într-unul din zecile de mesaje făcute publice de celebrul hacker Guccifer, care a pătruns în contul de e-mail al lui Powell. E-mailurile dezvăluite datau din perioada 2010-2011, dar cei doi se cunoşteau din 2002, când Powell l-a însoţit în România pe George W. Bush. În următorii doi ani, Powell şi Creţu s-au văzut la Washington, o dată în timpul vizitei lui Ion Iliescu, a doua oară cu ocazia ceremoniilor de aderare a României la NATO. După retragerea lui Powell din diplomaţie, cei doi s-au mai văzut pe la conferinţele internaţionale.

”Nimeni nu spune că trebuie să sărim în pat!”

Pe 24 decembrie 2010, Corina Creţu se mira că ”la 45 de ani pot să plâng pentru un bărbat ca o adolescentă”, iar în noiembrie 2011, ea scria: ”Nimeni nu spune că trebuie să sărim în pat. Vreau doar să ne vedem, nimic mai mult”. De-a lungul anilor, mesajele pesedistei au fost însoţite şi de poze, printre care una în costum de baie, la o piscină.

Într-un mesaj trimis pe 19 mai 2011, Corina Creţu scria, într-o engleză stâlcită: ”Îmi pare cu deosebire rău că mă consideri o ameninţare, un pericol de care trebuie să te ţii la distanţă”. Probabil resemnată cu “amurgul” idilei transatlantice, la sfârşitul lui 2012, Creţu s-a căsătorit cu un om de afaceri de pe plaiurile mioritice.

Platonicul Powell

Presat de mass-media americană, Powell a fost nevoit să admită faptul că purta o corespondenţă cu Creţu din 2005, şi că, deşi schimbul de mesaje a ”cunoscut o perioadă de intimitate crescândă”, relaţia a fost doar platonică.

Interesant este faptul că, deşi aparent îndrăgostită de generalul american, Corina Creţu îmbina plăcutul cu utilul, vânând se pare, încă de pe atunci, un job internaţional cât mai sus pus. Astfel, în declaraţia făcută presei, Colin Powell afirmă că a sfătuit-o pe Corina Creţu “privind posibilităţile de a obţine un post în cadrul ONU, sau în alte organizaţii internaţionale”. Privind acum retrospectiv, putem spune că, având sfatul lui Powell, şi cu semnătura lui Ponta, Creţu tocmai şi-a găsit postul visat…

Corina Creţu - Colin Powell

Corina Creţu – Colin Powell