Combinaţia Nica/Ţicău, simbolul sistemului mafiot din PSD

Dan Nica, Adriana Ţicău

Dan Nica, Adriana Ţicău

Comisarul.ro a scris încă din luna iulie, sub titlul Se poartă amantlâcul/Doi vechi amanţi, Dan Nica şi Adriana Ţicău, vor da cu subsemnatul la DNA în Mega-Dosarul IT, despre modul incredibil în care s-a făcut transferul de putere la Ministerul Telecomunicaţiilor în 2004. Azi, după confirmarea oficială venită din partea procurorilor DNA, care i-au pus sub acuzaţie pentru corupţie, putem spune că, în acest caz, avem de-a face cu un exemplu limpede al sistemului mafiot care guvernează PSD. În care, tu, ca ministru, pentru a acoperi şi continua actele de corupţie, îţi aduci omul de încredere. Nu un specialist, nu un funcţionar onest şi imparţial din minister. Pentru că dacă întreabă acum cineva în PSD, nu în România, cine este Adriana Ţicău, nu ştie nimeni.

Aşadar, profităm de ocazie de a vă prezenta pe unul dintre cei mai importanţi oameni politici români în viaţă. Nu, nu este vorba despre Ion Iliescu. Este vorba despre Adriana Ţicău. Această amantă de lux, nu singura din PSD, are o carieră politică incredibilă. Şi nu a auzit nimeni de ea. Nici măcar în PSD. La 34 de ani, Adriana Ţicău a ajuns ministru al Telecomunicaţiilor în Guvernul Bejinariu, în 2004. Anul când corupţia guvernamentală impunea oameni de cea mai mare încredere la butoane. Chiar şi pentru două luni de zile. Aşa că Dan Nica şi-a pus amanta în locul său la minister. Caz unic în politica românească post-decembristă. Despre care nu s-a vorbit public până astăzi. El fusese desemnat şeful campaniei electorale a lui Adrian Năstase. În acelaşi timp cu funcţia de ministru, Adrianei Ţicău i s-a oferit şi un loc eligibil pe lista de la Senat. La Galaţi. Aşa a ajuns această stea politică senator. Demnitate pe care a ocupat-o până în anul 2007. Când a fost propulsată eurodeputat. Pentru un mandat de 2 ani. În 2009 a ocupat locul trei pe lista PSD pentru europarlamentare. Aşa că mai trecem în contul acestei eminenţe politice încă o demnitate. Un nou mandat de eurodeputat, între 2009-2014. După 10 ani de răsfăţ pe bani publici, în sfârşit, Adriana Ţicău a fost lăsată la vatră. S-a considerat, probabil, că a fost răsplătită destul pentru serviciile de tăcere aduse.

Să mai repetăm că Dan Nica, ce surpriză!, în 2004 a fost şeful campaniei electorale a lui Adrian Năstase? De ce oare?

Vorbim despre acest sistem mafiot pentru că Dan Nica a fost cel care a deschis drumul. În Parlamentul României şi în ministere acest sistem este acum generalizat. Fraţii, rudele, oamenii de casă ai lui Ponta, Oprişan, Mazăre, Cosma, Oprea, Paul Stănescu, Duicu, Olguţa Vasilescu, etc., sunt peste tot.

Acuzele aduse de DNA pentru Dan Nica şi Adriana Ţicău

NICA DAN, ministru al MCTI în perioada 2000 – iulie 2004 şi în prezent membru al Parlamentului European, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani, constând în aceea că ar fi procedat la aprobarea bugetului pentru derularea Programului „Sistem Educaţional Informatizat” şi respectiv pentru proiectul ce a vizat licenţierea Microsoft; ar fi iniţiat şi avizat proiecte de Hotărâri de Guvern prin care a urmărit favorizarea firmelor Fujitsu Siemens Computers şi Siveco, respectiv firmele colaboratoare ale acestora, ar fi stabilit printr-un Memorandum firmele care să participe la realizarea proiectului atestând în mod nereal că acestea fac parte dint-un consorţiu; ar fi stabilit procente de participare la proiect în favoarea anumitor firme; ar fi acceptat cesiunea contractului de către SIVECO, deşi invocase necesitatea achiziţiei de la aceeaşi sursă; ar fi înlesnit firmei SIVECO şi colaboratorilor săi încheierea contractului în condiţiile lipsei de competiţie, încheind contractul în condiţii oneroase pentru ministerul pe care îl conducea, faptele sale având drept consecinţă prejudicierea bugetului de stat ca urmare a achiziţiei de servicii şi produse la preţuri peste valoarea de piaţă: licenţe cu circa 30 – 40% mai scumpe, calculatoare şi produse software la preţuri cu până la 50% mai mari decât cele pentru aceleaşi produse sau produse similare de pe piaţă.

În perioada aprilie – noiembrie 2004, ar fi pretins şi primit o parte din suma de circa 20 milioane USD virată de Fujitsu Siemens Computers în contul unor societăţi de tip off – shore cu titlu de consultanţă şi asistenţă tehnică aferentă contractului încheiat cu Guvernul României pentru ca, în baza influenţei pe care o avea, să asigure încheierea contractului în condiţiile propuse de firma Fujitsu Siemens Computers.

ŢICĂU ADRIANA, ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei în perioada iulie-decembrie 2004, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, constând în aceea că ar fi procedat la aprobarea bugetului pentru derularea Programului „Sistem Educaţional Informatizat” şi respectiv pentru proiectul ce a vizat licenţierea Microsoft; de asemenea, ar fi iniţiat şi avizat proiecte de Hotărâri de Guvern prin care a urmărit favorizarea firmelor Fujitsu Siemens Computers şi Siveco, respectiv firmele colaboratoare ale acestora, faptele sale având drept consecinţă prejudicierea bugetului de stat ca urmare a achiziţiei de servicii şi produse la preţuri peste valoarea de piaţă: licenţe cu circa 30 – 40% mai scumpe, calculatoare şi produse software la preţuri cu până la 50% mai mari decât cele pentru aceleaşi produse sau produse similare de pe piaţă.