Sebastian Ghita a facut publica o inregistrare audio despre care spune ca reda convorbirea in care Vintu l-ar fi amenintat: „Ca tine, la modul cel serios, am ingropat prin dealurile de pe acolo din Moldova, am ingropat la propriu”

vintu-butticeSebastian Ghita, managerul Realitatea TV, a remis HotNews.ro o inregistrare audio despre care sustine ca reda o convorbire in care Sorin Ovidiu Vintu l-ar fi amenintat cu moartea: „Initial pe cuvantul meu ca am vrut sa iti administrez lectia maxima…”. „Inregistarea pe care v-am trimis-o este autentica, discutia cu Vintu a avut loc pe 2 aprilie”, a spus Ghita pentru HotNews.ro. In inregistare se mai poate auzi urmatoarea fraza: „Prietenul tau Magureanu iti poate confirma ca mi-a dat ok-ul sa impusc racketii … Si am impuscat sute, nu zeci. Si cind spun impuscati, ma refer la propriu”.

Fragment din discutie:
„Discutam ca intre doi baieti, unul batran si unul tanar. Toata reteaua de bulibasi lucra pentru mine pe timpul certificatelor de proprietar”.

​Transcrierea convorbirii:

– Chiar pa sleau, pa sleau. Iti jur ca n-am nimic de inregistrare, nimic.
– Nici eu.
– Tocmai ca am venit cu o masina care nu e monitorizata de astia de la SRI..
– Da vorbim corect noi doi, fara sa va lasati pa ei.

– Discutam acuma ca intre doi baieti. Un golan batran si unu tanar. Eu ti-am dat doua lectii. Te-ai bazat pa forta, ti-am arata ca te pisi pe forta ta, ma pis pe tine cu forta. Lasa sa-ti zic cu golan si cu alea. Tu vii dintr-o lume, totusi, o lume cinstita, ordonata, civilizata. Ai tai au fost ok.
– Da
– Eu vin dintr-o mahala tiganeasca. Vin pan’ parnaie, pan’ contrabanda cu da’astia. Asta e o lume… Eu am facut eforturi disperate sa nu ma dau in fapt de unde vin si cine sunt. Prietenu’ tau Magureanu iti poate confirma ca mi-a dat ok-ul sa impusc raketii care vor sa (ininteligibil) pe teritoriul Romaniei.
– Nu-l cunosc
– Si ca am impuscat sute nu zeci 
– L-am vazut doar odata la ziua lu’…
Si cand spun impuscat ma refer la propriu. Aici discut clar nu ma tem ca ai ceva pa’ tine ma doare’n…
– Nu, nu
– Ba ma doare’n p…. Acum discutam doar intre noi. Deci pe chestii de forta si de tigani… Am condus… deci asculta-ma cu atentie ca sa stii si tu. Toata reteaua de bulibasi din Romania lucra pentru mine. Toata. Pa’ timpu certificatelor de proprietate. Inainte lucrau pentru (neinteligibil..) agenti industriali. Riscau 25 de ani sau glontu’. Furau din fabrici, macarale alea, alea si duceau la italieni. Adica tu nu stii despre mine nimic decat legendele facute facute de prosti. Ca tine, la modul cel serios, am ingropat prin dealurile de pe acolo din Moldova, am ingropat la propriu.
– E a treia oara…
– Initial pe cuvantul meu ca am vrut sa iti administrez lectia maxima…
– Sa ma ingropati?
– Si sa dau o lectie tuturor care indraznesc…
– Sa ma ingropati?
– Ba, pustiule, asa ceva nu inseamna teritoriu interzis. Face parte din arsenalul de lucru cand sunt suparat sau cand am un interes mare de aparat. Eu nu glumesc cu astea.
– Da
– Am gandit dupa aceea ca ai venit cu inima deschisa. Fii atent aici. Ti-au suierat gloantele pe la urechi. Ma refer la propriu. Cand ai vorbit de moarte, ti-am spus sa nu vorbesti de ce nu stii. Batrane..
— de mine
– la propriu m-am gandit
– Eu nu..
– Ai venit cu inima deschisa, initial, intr-adevar….

Etapele relatiei SO Vintu – Sebastian Ghita

Sebastian Ghita a facut publica inregistrarea in ziua in care Vintu a fost retinut de procurori pentru santaj si amenintare la adresa lui Ghita. Reamintim ca Sebastian Ghita (actionarul majoritar al Asesoft) a preluat managementul televiziunii Realitatea TV de la Sorin Ovidiu Vintu la 25 octombrie 2010.

In februarie 2011, intre Ghita si Vintu au aparut primele disensiuni. Motivul? Concedierea de catre Ghita a lui Adrian Ursu si Oana Stancu, vazuti de managerul televiziunii drept oamenii lui Vintu.

Tensiunile dintre cei doi s-au acutizat la finalul lunii martie, cind Vintu – insotit de bodiguarzi – a incercat sa-l determine pe Ghita sa renunte la contractul de management al Realitatii TV. Redactia televiziunii a fost scena pe care s-au infruntat cei doi, tensiunile fiind aplanate de sosirea politiei.

La 31 martie, Realitatea Media (actionarul Realitatea TV) anunta o sedinta a Consiliului de Administratie pentru rezilierea contractului de management cu Asesoft. Ghita refuza rezilierea.

La 3 aprilie, Ghita si membrii CA Asesoft anunta ca depun plingeri la Parchet, sustinind ca au fost amenintati cu moartea de Vintu. Ghita declara atunci pentru HotNews.ro ca a fost amenintat de Vintu cu o zi inainte, deci pe 2 aprilie. Vintu a dezmintit amenintarile intr-o interventie telefonica la B1TV.

La 4 aprilie, Ghita a inaintat Parchetului Inaltei Curti o plingere in care il acuza pe Vintu de amenintare si santaj. Miercuri, 20 aprilie, Vintu a fost audiat la Parchet si, ulterior, retinut de procurori pentru 24 de ore pentru infractiunile de santaj si amenintare.