Vladescu, implicat in afaceri cu iz penal!

Nominalizarea acestuia la sefia Finantelor va arunca Coalitia in aer!

Numele celui care ar urma sa preia Ministerul Finantelor este cunoscut opiniei publice mai mult pentru relatia sa cu Tariceanu si mai putin pentru o activitate politica demna de luat in seama. Vladescu a aparut in prim-plan in 1999, cand a fost numit secretar de stat la Ministerul Finantelor, in perioada in care Decebal Traian Remes conducea acest portofoliu. Ulterior, Sebastian Vladescu a lucrat in domeniul afacerilor, fiind „reactivat politic“ de prietenul Tariceanu o data cu venirea la putere a Aliantei D.A. Tariceanu l-a propulsat pe Vladescu in Consiliul de Administratie al SC Petrom SA. Totodata, Vladescu este membru al Consiliului de Administratie al Centrului Roman de Politici Economice. Nu in ultimul rand, premierul i-a mai intins o mana de ajutor si l-a numit – cu dispensa, pentru ca nu avea cinci ani de vechime in domeniu – seful Comisiei de supraveghere a BCR.

Dat in vileag de ATAC

ATAC a dezvaluit, in luna mai a acestui an, ca Romanian Soft Company (RSC) a fost cercetata de catre politie pentru incalcarea drepturilor de autor si a drepturilor conexe. Subiectul devine mai incitant deoarece omul care controleaza RCS este tocmai Sebastian Vladescu. Scandalul iscat in jurul omului de afaceri liberal a pornit de la acuzatia de furt a unor coduri de programe ISIS si ISIS Net, create de Omnis Group. Concluziile controalelor politistilor de la Investigarea Fraudelor, ale Inspectoratului General pentru Comunicatie si Tehnologia Informatiei, precum si ale specialistilor de la ORDA spun ca exista dovezi ca respectiva frauda chiar s-a produs si, in consecinta, politia a declansat urmarirea penala impotriva RSC pentru incalcarea Legii drepturilor de autor si a altor drepturi conexe.

Vladescu si grupul de interese bancare

Numele aceluiasi Vladescu se regaseste si intr-un alt scandal, de data asta cu acuzatii mult mai grave: un puternic grup de interese a distrus sistemul bancar romanesc. In iunie 2002, deputatii Comisiei pentru cercetarea abuzurilor si coruptiei au elaborat un raport potrivit caruia „mafia falimentelor bancare“ a premeditat si organizat scenarii minutioase de punere pe butuci a unor banci. Printre numele pomenite in raport (Valeriu Stoica – ministrul Justitiei; Mihai Bogza – viceguvernator BNR, fost membru PNL; Vlad Moisescu – consilier al lui Stoica, membru PNL; Nicolae Mazgareanu – administrator Posta Romana, fost membru PNL; Calin Zamfirescu si Arin Stanescu – sefii lichidatorului „Reconversie“, fosti colegi de facultate cu Stoica) se afla si al celui pe care Tariceanu vrea cu orice pret sa-l faca ministru la Finante, Sebastian Vladescu. Raportul parlamentar facea trimitere la faptul ca simpla insiruire a acestor nume acrediteaza ideea unei adevarate panze de paianjen tesute de PNL pentru falimentarea BIR.

I-a furat lui Boureanu sotia, dupa ce l-a nasit!

Acelasi Vladescu pare a aplica in viata privata acelasi principiu ca in afaceri. Si in viata intima, viitorul ministru a fost acuzat de furt. Este vorba despre tanara Irina, fosta sa fina si fosta sotie a liberalului Cristian Boureanu. Ca sa fie alaturi de juna, Vladescu, un barbat trecut de 50 de ani, nu a ezitat sa-si paraseasca sotia. Numai ca, dupa trei luni de fericire, Irina l-a parasit pe omul de afaceri Vladescu pentru ca avea remuscari, in primul rand fata de fiica ei, Ioana, si de fostul ei sot, Cristian. Dupa despartirea de Vladescu, Irina si-a manifestat speranta ca acesta va trece peste momentul dificil. Mai mult, ea credea ca esecurile din viata personala ale lui Vladescu se vor transforma in succese profesionale, deoarece Calin Popescu Tariceanu ii este prieten.

MARIUS TIAN